Slično je i u savremenom srpskom filmu „Sarape kralja Aleksandra“ – tu konji i volovi uvek bolje prolaze od svih ostalih statista.

– Mi veoma cenimo konje i volove kao ličnosti i kao motor našeg društva, tako da potpuno podržavamo odluku produkcije da konji i volovi budu više cenjeni od čoveka – izjavio je tim povodom producent filma „Sarape kralja Aleksandra“.

U filmu „Čarape kralja Petra“ valjda se radnja odvija oko okolnosti da je kralj Petar menjao čarape ko čarape, a kako saznajemo, u filmu „Sarape kralja Aleksandra“ radi se o okolnosti da je on menjao Sarape ko čarape. A moguće i Sarape ko Sarape.

Tako da ostaje Sarapin promil šansi da će se ovih dana u Vučićevoj Srbiji pojaviti vest: „Čarape više cenjene od ljudi!“

Elem, posle vesti iz kinematografije valja preći na vesti sa Pinka: Predrag Sarapa, najtragikomičnija ličnost svekolikog srpskog žurnalizma, oglasio se povodom prošle kolumne na istom ovom mestu pod naslovom „Kako je Sarapa ušao u materiju“, na Nekom Sajtu, a najzanimljivije delove tog teksta sa Nekog Sajta ekskluzivno ćemo izanalizirati.

SARAPIN TEKST: „Lična mržnja i primitivizam sprečavaju plitke umove da razumeju procese i dešavanja oko sebe“.

ANALIZA – ŠTA JE SARAPA HTEO DA KAŽE: On je tu hteo da naglasi kako njegov ulazak u materiju nije plitak, nego veoma dubok. Dakle, duboko je u materiji, razume procese i dešavanja oko sebe, tako da iz dešavanja i procesa koje Sarapa primećuje oko Sarape, Sarapu ne mogu da ga izvade ni po sistemu „baba za dedu, deda za Sarapu“. Lične mržnje i primitivizma sva sreća nema na Sarapinom novom radnom mestu, u Jutarnjem programu Pinka, zato on razume procese i dešavanja, što nama običnim smrtnicima ne polazi za umom. A mož’ misliti kako sve to duboko razume Srbija koja se svakog jutra budi s pogledom na Sarapu. Zaista – kuda ide zemlja čiji žitelji čim otvore oči prvo ugledaju Sarapu?

SARAPIN TEKST: „I sada rizikujem izlive mržnje u mozak ali ipak ću da napišem. Srbija nije više u lažnoj tranziciji koja je donela demagogiju narodu i bogaćenje malobrojnima. Srbija polako ide ka EU i ima najveći priliv investicija u regionu, ali i predstavlja zemlju koja se zalaže za mir i stabilnost u regionu. Ovo je nešto za šta sam se i sam zalagao tri decenije i ne bi bilo normalno da napadam one koji vode u tom pravcu ovu zemlju“.

ANALIZA – ŠTA JE SARAPA HTEO DA KAŽE: Sarapa je ovde hteo da istakne kako su dve najvažnije stvari za Srbiju: priliv Pinkovih investicija u Sarapu koji je najveći u regionu (tu je valjda mislio na investicije, a ne na Sarapu), kao i stabilnost u regionu, ali se iz tog neponovljivog stila naslućuje da mu je mnogo važnija stabilnost u donjoj abdominalnoj regiji, jednoj vrsti ograničenog regiona.

Iz ovog teksta praktično je dokazano zašto su čarape trenutno u trendu.