Druže Vulin, na kojim si drogama? 1Foto: Radenko Topalović

Svaki profesor novinarstva reći će vam da nije vest da je pas ujeo čoveka već da je čovek ujeo psa, a nije vest ni da je pas lajao na Vulina, nego da je Vulin lajao na psa.

Ali čak i da je Vulin nekada negde lajao na psa, to mu se može tolerisati kao uobičajeno ponašanje jer Vulin tako manijakalno hvali predsednika Srbije u svakoj zgodnoj i nezgodnoj prilici, da ispušta te čudne zvuke, nalik intenzivnom lajanju – „AV, AV, AV, AV…“ – te se to ne može uračunati u vest „Vulin lajao na psa“, kazaće vam profesor žurnalistike na duplom predavanju „Šta je vest“ i „Šta je vest o Vulinu“.

Pre neku godinu, ipak, desilo se da je vest postala informacija da je „Pas lajao na Vulina“, iako se to može desiti svakom čoveku koji je nekada negde sreo nekog psa, a može se desiti i svakom psu koji je nekada negde sreo nekog Vulina.

Ispostavilo se, ne lezi vraže, da je u pitanju pas mađarske policije izdresiran da nanjuši drogu. I kada taj dresirani pas nanjuši drogu, on počne da laje na drogu, ali je ovog puta umesto na drogu, počeo da laje na Vulina.

E sad, možda je pas bio izdresiran da sem droge nanjuši i Vulina, i da na otkriće Vulina počne da laje, ili je, možda, nanjušio još neke supstance sem dobro poznate supstance Vulin.

Okej, imajući u vidu da je Aleksandar Vučić opijum za narod koji za njega glasa ko stondiran, pa je tako i opijum za Vulina, koji ga redovno konzumira u abnormalnim količinama, nije isključeno da je pas mađarske policije nanjušio opijumom za narod opijenog Vulina, ali je „opijum za narod“ zvani Aleksandar Vučić jedna sasvim legalna droga, te je u tom slučaju u pitanju nesporazum između dresirane mađarske kuce i takođe izdresiranog ali opijenog Vulina.

Naš poznati kinolog Velimir Velja Ilić, svojevremeno je, kada je čopor pasa na parkingu Skupštine Srbije napao Jelenu Trivan, otkrio da psi imaju istančan osećaj da razlikuju lošeg od dobrog čoveka, pa je taj incident izujedanja Jelene Trivan opisao u dve reči: „Oseti kuče!“

Kinolog Ilić stručno je ocenio da svaki pas ne mora biti izdresiran da otkriva Jelenu Trivan, kao što su policijski psi izdresirani da otkrivaju drogu, već je psu u genima da na pojavu, na primer, Jelene Trivan počne da laje i kidiše na Jelenu Trivan jerbo „oseti kuče“, pa nije isključeno da je onaj mađarski policijski pas spontano počeo da laje na Vulina, a lajao bi i na Jelenu Trivan samo da je ona vršila smotru pogranične policije. Jer, što bi rekao kinolog Velja Ilić: „Oseti kuče!“

Pa kad je kuče moglo da oseti Jelenu Trivan još u doba kada nije iz Demokratske stranke preletela u pravcu Srpske napredne, zašto bilo koje kuče, pa i mađarsko kuče, ne bi moglo da oseti Vulina i počne da laje na njega, jer Vulin spada u onu vrstu ljudi zbog kojih bi i kamen proplakao pa i kamen prolajao, a kamoli dresiran pas za narkotike.

Koji je možda, ko što rekosmo, bio dresiran i za otkivanje Vulina, ali je pitanje: zašto bi uopšte neko dresirao psa da otkrije Vulina, jer postoji, izuzimajući užu rodbinu, samo jedna osoba koja bi volela da ima psa koji može da otkrije Vulina kada mu ovaj nedostaje. Vulin, naime, nikom ne nedostaje.

S druge strane, od kada se pojavio Aleksandar Vulin kao nebeski fenomen zlatnog doba, među poštenim svetom kad god se Vulin pojavi na televiziji javljalo se ono čuveno pitanje: „Je li, sine, na kojim si ti drogama, keve ti.“ To naravno ne znači da se Vulin drogira, nego se to tako kaže za nekog čoveka čudnog ponašanja, još čudnijih tikova i izuzetno čudnog načina oblačenja. A o izuzetno čudnom načinu uvlačenja da ne govorimo.

– Na čemu je ovaj? – ključno je pitanje o Vulinu svakog normalnog građanina Srbije i onda se desilo da CIA sazna ove dve okolnosti i stavi Vulina na američku crnu listu, pored ostalog i pod sumnjom da je umešan u trgovinu drogom.

To sve zbog jednog mađarskog kučeta koje laje i miliona građana Srbije koji se uvek upitaju: „Druže Vulin, na kojim si ti drogama?“

CIA je izgleda pogrešila.

Zato: Pravda za druga Vulina!

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari