Svetska teorija primenjenog mazohizma kaže da je najveći stepen mazohističkog ponašanja kada na svoj mobilni telefon instalirate android aplikaciju uglednog Informera.

Ukoliko ste željni, recimo, da vam malo-malo na ekranu iskoči naslov: „Koga, bre, vi zajebavate!?“ koji je lično kreativno osmislio najpoznatiji tupson Vučićevog režima – obavezno instalirajte Informer na androidu. Nećete se pokajati.

Ne samo to – otkad su počeli protesti u Beogradu, Informerova android aplikacija će vam u svakom momentu pomoći da odredite gde se trenutno nalazite i ko vas plaća.

Šetamo tako u utorak od Hercegovačke ka Nemanjinoj – spontano spojeni na istom mestu Đoka Vukadinović, Marko Vidojković & moja malenkost – kad eto ti Informerove notifikacije na telefonu pod naslovom: „Izduvala se žuta patka!“

Piše da je protest doživeo potpuni fijasko – a „debakl je još veći ima li se u vidu da su organizatori, inače finansirani od kontroverznog američkog milijardera DŽordža Soroša i njemu bliskih nevladinih organizacija, najavili protest nad protestima“.

Znači, ako nemate pojma ko vas plaća, Informerova aplikacija će to saznati mnogo pre vas i saopštiti vam dok ste još na licu mesta.

Jako korisna stvarčica.

A ako pritom ne znate ni gde se trenutno nalazite, vašu sliku sa tačnom lokacijom dobićete već za 15 minuta preko Informera, takoreći u realnom vremenu.

Anonimni Informerov fotograf-dobrovoljac, naime, vreba po protestima, imate nekako utisak da vam je non-stop za vratom.

– Đoko, evo ti! – kažem Đoki baš kad smo bili kod zgrade Vlade, zagledan u Đokinu sliku pored građevine u Karađorđevoj na kojoj piše „Ceresit“.

Listam dalje, pa kažem: „Eeee, Đoko, evo i ja!“, zagledan u sliku sa potpisom: „Među učesnicima protesta je i glavni urednik malotiražnog Danasa Dragoljub Draža Petrović“.

U Srbiji je trenutno čast biti malotiražan, zato što skoro sve što nije malotiražno podrazumeva da si malouman. Od politike do žurnalistike.

Plus, urednik velikotiražnog, ali maloumnog Informera tu dokazuje da je u savremenoj, normalnoj i pristojnoj Srbiji veoma tanka linija između novinara i policajca.

Na drugom „Protestu protiv diktature“ – na primer – isti onaj fotograf-dobrovoljac već posle sat, dva, poslao mi je na mobilni, preko Informerove android aplikacije, zajedničku fotografiju sa Kesićem & njuzovcima. Ispod je pisalo: „Kao što se može videti na osnovu fotografija koje objavljujemo, na protestima učestvuju i satiričar Zoran Kesić i glavni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović, udarne pesnice dosovskog predsedničkog kandidata Saše Jankovića“.

Važno je reći da se istih slika već sutra ujutru u jutarnjem Pinka dočepao Stefanović Nebojša, ministar policije, te ih komentarisao uživo – tako da nije baš jasno: da li fotografije Informer dostavlja policiji ili ih policija dostavlja Informeru.

A to ti je, burazeru, što bi rekao pesnik: isto stanje (svesti) – drugo pakovanje (vesti).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari