Pre nekoliko godina, međutim, napisao sam tekst pod naslovom „Otkud Đilas u januaru?“, kada je usred januara pao sneg, a sa snegom i Đilas, i tradicionalno iznenadio gradske službe & gradske oce.

Gradski oci sa gradskim ocem Sinišom Malim tada su se dosetili da za kolaps u gradu optuže prethodnu Đilasovu vlast, koja, koliko se sećam, prema toj verziji nije kupila neke kamione za čišćenje snega.

Inače bi sve bilo pod kontrolom. Samo su ti kamioni falili za kompletan ugođaj, al’ niko nije računao na efekat „Đilas“.

I taman kad sam juče hteo da napišem tekst pod naslovom „Otkud Đilas u februaru?“ inspirisan snegom koji je u februaru iznenadio Beograd, predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović pozvao je Beograđane da se jave najbližem Opštinskom odboru SNS ukoliko imaju poteškoća sa čišćenjem snega.

U saopštenju Stefanović je naveo da će se aktivisti SNS staviti na raspolaganje pre svega starijim i bolesnim sugrađanima.

Prema njegovim rečima, na tako nešto SNS se odlučila sa ciljem da se probudi duh solidarnosti i pokaže briga o ljudima, zato što se, naravno, briga o ljudima najbolje pokazuje ako sneg padne šest dana pre gradskih izbora.

Sve se to, naravno, odvija kao preventiva, da neko slučajno za koji dan ne bi rekao: „Otkud Đilas u martu? Baš kad je stao sneg!“