– Kako mi postavimo jedan štand, oni okolo postave šest svojih! Tako da čak i oni koji bi da dođu na naš štand, razmišljaju… – kaže mi jedan opozicionar, kome je jasno zašto opozicije nema na televiziji, ali mu nije jasno što ih bar ne puste da stoje na ulici.

– Televizija je njihova, ali još nisu privatizovali ulicu!

U subotu u Batajnici grupa prepoznatljivih SNS bilmeza srušila je štand DJB-Dveri i izgazila sav reklamni materijal. Pre toga su na Novom Beogradu imali okršaj sa Sašom Jankovićem.

Te face koje se vide na snimcima incidenata jesu tipični primerci svetskog polusveta koji je dočekao svojih pet minuta koji traju već pet godina.

A oni bi da potraju bar još 15 minuta, po mogućstvu u godinama.

Neka plava razularena gospođa koja ostavlja utisak razularenosti, ali baš i ne ostavlja utisak gospođe, zatim neki činovnik u državnom preduzeću koji sa familijom na periferiji drži lokal za organizovanje pena partija u kome nastupa Vesna Vukelić Vendi.

Bile su tu i razne slične pojave koje biste u realnim okolnostima radije izbegavali jer birate društvo. Ali to što vi njih izbegavate, ne znače da oni moraju da izbegavaju vas, pogotovo ako partija zaključi da ste kočničar reformi i prosperiteta.

Te face sa snimka kolektivno deluju kao da vole Vučića do poslednjeg državnog radnog mesta na koje mogu da se zaposle, jer su tako raskošno talentovani da im opstanak garantuje samo članska karta tog rasadnika svetskog polusveta koji broji 700.000 duša.

I zato se tako grčevito bore da pet minuta potraje.