Predrag & Predrag & Pink 1

Didaskalije je izmislio autor ovog teksta, mada su sto odsto tačne, ali je zato transkript razgovora u „Novom jutru“ TV Pink od 11. februara leta gospodnjeg, oko 07:25 – doslovan.

Učesnici: Ljubinka Milinčić, urednica srpskog Sputnjika, Dr Predrag Marković, profesor istorijskih nauka i zamenik predsednika SPS, Predrag Sarapa, skakač s votkom. Pardon, skakač s motkom.

Evo pravog transkripta sa malko dosoljenim didaskalijama.

SARAPA (momentalno mamuran, ne vidi prst pred okom pa tako ni naslovne strane dnevne štampe koje lista u tradicionalnom „Prelistavanju štampe“. Negde na pola stiže do Danasove naslovnice): Dnevni list Danas bavi se čovekom koji je nosio vešala, kukaju nad njegovom sudbinom što je bio priveden… Nigde nisu izveštavali o napadu na naše vaterpoliste, možda oni to i podržavaju, ali izveštavaju o Slobodanu Stefanoviću, koji je pušten iz pritvora zbog makete vešala. Čudna uređivačka politika!

PREDRAG MARKOVIĆ (dobrovoljno skače u pljuvanje Danasa jer veruje da će ga pohvaliti ako ne Vučić, onda makar Dačić): Pa dobro, te subvencionisane novine moraju da pišu kako im sponzor kaže. Šta da se radi…

LJUBINKA MILINČIĆ (skače u odbranu Danasa): Ovo su im verovatno glavne stvari, ali ja sam sigurna da unutra ima sve to o čemu govorite…

SARAPA: Nema, nema… Napad na vaterpoliste, oni o tome ne pišu da ne bi narušili odnose sa Hrvatskom… Mislim, svoje odnose sa Hrvatskom.

(Sarapa odlaže novine na sto, pa gosti mogu da vide naslovnu stranu)

LJUBINKA MILINČIĆ: Pa evo, ima tekst na naslovnoj strani Danasa: „Osuda napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu“.

SARAPA (zapliće jezikom jer je mnogo rano, pokušava da bude ironičan ko da je pio šumadijski čaj od ironije): Ja sam šokiran, ne mogu da verujem da o tome pišu. Evo, pogrešio sam, i ja da pogrešim jednom…

U tom jutarnjem razgovoru zvanom „Zornjak sa Sarapom“ spakovana je cela ova naša situacija. Tu su svi akteri: nekadašnji pobednik Kviskoteke, sada profesor i doktor istorijskih nauka koji se posle dve, tri stranke, učlanio u istorijski gledano najgoru – SPS – i koji je na vrhuncu istoričarske karijere pristao da se bavi zamenjivanjem Ivice Dačića po svadbama i jutarnjim programima. I da pritom sedi na Pinku u rano ujutro kad sav pristojan svet spava, preko puta Sarape, koji, naravno, u to vreme ne spava.

Logično, tu je bio i pomenuti profesor doktor Predrag Sarapa, zamenik Dragana J. Vučićevića, koji ne zna za dobru staru misao Jozefa Gebelsa: „Propaganda ne mora da bude inteligentna, ali mora da bude uspešna“.

Njega su zato i zaposlili na Pinku jer staro pravilo Željka Mitrovića glasi: „Voditelj ne mora da bude inteligentan, a ostalo prepustite meni“.

Tako da je Predrag al’ Sarapa u program doveo Predraga al’ Markovića, koji je zajedno sa njim analizirao netačne podatke koje mu je servirao Sarapa, te je ispalo da je Danas po staroj dobroj teoriji svakog Kviska koji veruje u teoriju zavere, „subvencionisana novina“ gde ljudi moraju „da pišu kako im sponzor kaže“, pošto nismo objavili na naslovnoj da su napadnuti srpski vaterpolisti, mada smo to objavili na naslovnoj strani, ali kako to objasniti ovoj dvojici veselih Vučićevih jutarnjih propagandista.

Od kojih bi svaki mogao da učestvuje u Kviskoteci, u onoj čuvenoj „Igri detekcije“, gde takmičari pogađaju pravu osobu od tri ponuđene osobe A, B i C. S tim što bi Predrag al’ Sarapa i Predrag al’ Marković mogli da budu i osoba A i osoba B i osoba C, jer su sve to već bili u životu….

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari