Spomenik neznanom somu (SNS) 1

Od svih vernih nečitalaca Danasa najdraži nam je predsednik Vučić, najverniji nečitalac Danasa, koji, jelte, ne propušta priliku da istakne kako Danas ne čita, ali zato sve zna šta u njemu piše.

Što nam ukazuje da predsednik Vučić, generalni sekretar Fan kluba nečitalaca Danasa, naše novine čita negde u potaji, da ga ne uhvate, jer je poznato da se od javnog čitanja Danasa suši kičma i rastu dlake na dlanovima.

Ima kod nas ipak jedna dobra stvar – svi tekstovi u Danasu su potpisani, naši novinari se predstavljaju punim imenom i prezimenom kada nekog pozovu, što, nećete verovati, nije slučaj sa kolegama iz hrpe opskurnih „vučićevskih“ tabloida.

Na primer, stripadžija koji crta strip u Informeru već godinama se ne potpisuje zato što ne postoji čovek na svetu, sem Jadnog D. Vučićevića, koji će se jednog dana ponositi minulim radom tokom „zlatnog doba“. Pa ni taj talentovani stripadžija nije lud da jednog dana stavi u biografiju: „Objavljivao u Inormeru“, ko što ni Jadan D. Vučićević u svojoj bogatoj biografiji nema podatak da je kao urednik magazina Izlaz, devedesetih, bukvalno kopao po kontejneru Vuka i Danice Drašković, ponoseći se javno što je u kesi za đubre familije lidera SPO pronašao neiskorišćen uložak sa krilcima. Mada je prava šteta što svoj đubretarski talenat nije razvijao, danas bi bio vlasnik deponije u Vinči, a ovako je vlasnik samo jednog malog đubrišta na Terazijama, gde se nalazi takozvana redakcija takozvanog Informera, „nezavisnog političkog dnevnika“ za jednokratnu upotrebu.

Kolege iz režimskih tabloida znaju da je to što trenutno rade za jednokratnu upotrebu, s tim što se jednokratnost malko odužila, pa mi se pre neki dan desilo prvi put u novijoj istoriji da mi izjavu za novine traži – bezimeni neznani novinar, najnovija atrakcija „zlatnog doba“.

SMS prepiska je doslovno tekla ovako:

N.N. LICE: Poštovani, molimo vas da nam za Alo kažete u kom svojstvu pišete kolumne za opštinski informator opštine Stari grad? Koliko vas građani Starog grada plaćaju za to? Hvala

JA: A vi ste?

N.N. LICE: Novinar ALO.

JA: Koji se zove…

N.N. LICE: Shvatam da ne želite da odgovorite na naša pitanja. Hvala.

JA: Pa morate prvo da se predstavite. Dakle, kad se predstavite – dobijate odgovor.

Od tada bezimeno neznano N.N. lice nije više bilo zainteresovano za moj odgovor, samo iz jednog jedinog razloga koji se uči na časovima kako lepog ponašanja, tako i žurnalistike – moraš prvo da se predstaviš cenjenim imenom & prezimenom.

Mada potpuno shvatam anonimnog kolegu/koleginicu – ni ja se ne bih predstavljao da sam na njihovom mestu, ko je lud da kaže – „ovde Simonida Puhalo, novinarka Alo“, ili „ovde Solomon Bičakčić, novinar Alo“, kada je poznato da se od čitanja Aloa suši kičma i rastu dlake na dlanovima, mnogo gore nego ukoliko konzumirate Danas. Ali mi se bar ne stidimo da kažemo ko smo, gde smo, šta sanjamo i šta nam se događa.

Tako su čitaoci Aloa ostali uskraćeni za odgovor – za koliko sam oštetio budžet opštine Stari grad nelegalno pišući kolumne za opštinski informator koji izlazi bar triput godišnje i deli se besplatno. Mada bi se iznenadili odgovorom samo da je novinar skupio petlju i prihvatio moj ultimatum da se predstavi imenom i prezimenom. Ovako, ostaće samo ovaj Spomenik neznanom novinaru. Ili još bolje Spomenik neznanom somu (SNS), koji uči novinare Aloa kako da komuniciraju sa sagovornicima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

62 reagovanja na “Spomenik neznanom somu (SNS)”

 1. Vucicu i ne treba da cita ove novine „Danas“ Samo vi pisite gluposti pa zato nece ni da cita. Toliko pisete gluposti da mu suze idu. Pa kako da procita vase gluposti? Nemoguca misija. Mrznjom ne postizete nista. Vasa glupost nema granice.

  • A zasto si ti usao/la da citas glposti iz “Danasa”? A da ti za to primas platu/sendvic, ili reklamni materijal SNS-a.

  • Okice lutko pa i ti čitaš ovaj list,ako ovi tvoji botovi saznaju smanjiće ti sendvič,moja preporuka nastavi da čitaš,preporuči i drugima.

  • Neko nam je dezurao, pa je komentar tu gde jeste? Steta, za trud se dobije nagrada ali stvarno cu poverovati da je sns biracko telo takvo kako ga je opisala skorasnja analiza. Nagrada za trud Okice, ali nemate „šlifa“ u centrali, nazalost.

  • Okica, maja draga, kako si ti nama sofisicirano pametna pa na daljinski znas da nam Predsednik od gluposti place.Sve cestitke za vidovitost.

  • Stvarno ne bih znao što ti čitaš Danas!? Ja recimo ne čitam, ne pada mi ni na pamet, ono smeće od Alo, Informer i sl. Trebalo bi ti malo više da, ne samo čitaš, nego i da se okreneš oko sebe, malo posmatraš, i na kraju da ukjlučiš logiku, ako imaš čime i doćićeš do osvećenja.

  • Okica-bezmozgica? Ako je okac onda je bezmozgas? U svakom slucaju, u pitanju je medicinski fenomen koji zivotinjari bez mozga? Ali zna i pored tog hendikepa da botuje-skotuje?

  • Okice probaj sledeći put sa pitanjem iz “Profesionalca” Dušana Kovačevića…
   “Ko vas plaća da toliko mrzite našeg predsednika?”
   Sad brzo na Google i vidi ko je Dušan Kovačević 🙂

  • Zbog „genijalnog“komentara vredne I načitane nam Okice,koja je ne štedeći svoje dlanove čitala novine Danas I lila suze umesto Velikog vodje AV nagradjuje se sa pojačanom količinom kačkavalja u svom dnevnom sledovanju tj.senviču.Čestitam Okice pravi si primer kako se postaje „novinar“ u Informeru,Alo,Pink I ostalim važnim sredstvima javnog informisanja.SNS (Samo Napred Somovi)

  • Vi sendvičari ste fenomen, od tih Matijevićevih sendviča odpadaju zubi! Ha,ha..

 2. Somova ima toliko u udruzenju ursuza i baksuza tj. SzS da ni jedna livnica nema te kapacitete.

  • @Okica
   I tebe su naprdnjaci navatali kao soma na durdubak. Kada se bude podizao spomenik neznanom somu – na njemu će biti uklesano i tvoje ime …sa posvetom: radila je za naprdnjake kao bot za sedvič i soma, iliti – jednu črvenu.

  • Joj lepa moja botuljo, pa ursuz ili ursus je traktor. A ako si pametnice moja mislila na ugursuza e oni su kod tebe u stranci a inače vas predvodi alfa ugursuz.

  • Okica je ili Krle ili Djuka ili onaj maleni frizer iz Loznice, Mićan, kralj botova. Obican bot nema dozvolu za raspravljanje, ovo već neko iz generalštaba zbori.

 3. Tesko je izaci na kraj sa novinarima. No, gde postoje „Vucicevi tabloidi“? Jer to u masti zaludnih novinara? E to da..Patologija gluposti je naucno dokazana samo sto je novinari potvrdjuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.