Kovid 19 i Kovin 20 1

Tom opasnom prilikom, dojučerašnjim pitanjem života i smrti zdravlja naroda, naprednjaci su obrisali patos kao i preporukom struke o zabrani okupljanja, fizičkom distanciranju i zaštitnoj opremi a pandemijsku zarazu, očas, prema ličnoj propagandnoj predizbornoj agendi, pretvorili u svesrpsku sabornost sa jedinim vođom koji oličava nepodeljenu izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast!

Videćemo za nedelju ili dve infektološke rezultate ovog skupa unakrsnog kapljičnog ukrštanja i masovne esenes pljuvačine po Obradoviću i Đilasu… iako je moguće da ne bude ništa, ili se neće znati, a nova doskočica pulmologa Nestorovića o nepobedivom srpskom  epi-genu koji ih štiti, biće opravdanje za kršenje zakona jer je, gle čuda, isti čovek preporučio što većem broju građana da se zaraze oslabljenim belosvetskim virusom!

A onda epidemiolozi iz kriznog štaba mogu da se ubiju dokazujući suprotno, ali simbiotičku idilu struke i politike neće okrnjiti.

I nije samo to kontroverzno, šizofreno i ludo!

Kao što je lider naprednjaka, pre nekoliko dana za akciju „Kontrabuka zove Đuka“, ne trepnuvši slagao da sa paljenjem baklji i zastrašivanjem građana, što je krivično delo, njegova stranka nema nikakve veze, već su to organizovali neki tamo mladi, tako je tim istim mladima koji su organizovali podršku ogladnelom „najobrazovanijem poslaniku Martinoviću „, pun emocija i dramatične privrženosti izjavio ljubav!

„Beskrajno volim te ljude jer pokazuju veliko srce“ – ponovio je nežno više puta lider naprednjaka, svojim navijačima, valjda da bi ublažio njihovo puštanje niz vodu u prethodno pomenutoj stravičnoj epizodi! Skoro da mu poveruješ, kako neće dozvoliti „jačanje ultradesničarskih pokreta sa sumanutim idejama“ i kako nadležni organi, to jest on, neće tolerisati nasilje i promptno će reagovati!!! Videsmo preksinoć!

Na Vučićevu zamolbu da se raziđu, koju je prvim redovima preneo Martinović, razularena gomila za tili čas se organizovano povukla, kao što se organizovano i sakupila, ostavivši poruku koju uvežbavaju od devedesetih „ko nije sa nama taj je protiv nas“.

Na svojoj koži u najskorije vreme to su najdirektnije osetili uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović, nezakonito proglašen špijunom, novinar Milan Jovanović i sindikalni aktivista Dejan Pavlović, čije su kuće spaljene, devojka Jovana Popović, koja je završila u zatvoru ne zbog kovida već pesme adekvatnog naslova „Bagra“, a nemoralne i neprekidne pretnje  i zastrašivanja novinara N1, Nove S, Danasa, Nina, Vremena, Birna, Krika, CINS-a, postale su sastavni deo njihovog života i rada u takozvanoj i često citiranoj novoj normalnosti ne zbog kovida 19 već zbog Kovina 20.

U stranci koja se proslavila neverovatnim brojem plagijatora na najvišim državnim funkcijama, korupciju ne pominjem, koja je postala prepoznatljiva, dakle, po  nedopuštenoj krađi i prisvajanju tuđih doktorata, programa, ideja, dela, političkih manifestacija, omaklo se kao žabi koja je digla nogu da potkuju i nju, da štrajkuju sami protiv sebe, da na zvonce glasaju i ispisuju isti tekst 16 hiljada amandmana na sopstvene zakone, da po ugledu na Musolinija ukinu skupštinu, smrve opoziciju i parlamentarizam, prepuštajući ih svojim manipulama, da pričaju o novim fašistima rehabilitujući stare, dajući njihova imena ulicama i spomenicima i ukidajući kolektivna sećanja na antifašizam!

Nemam ništa blisko sa ideologijom Boška Obradovića, koji jeste nedopustivo i nasilno reagovao prema poslaniku Marjanu Rističeviću, ali se očito pokajao i eno ga u pokajničkom postu i prosvetljenom pozivu na dijalog i smirivanju  prevrele i podeljene političke scene!

Vučića nikada nisam čula da se pokajao, osim kada je dozvolio da se državljani Srbije vrate u svoju zemlju, a sve je uradio da društvo i politika izgledaju upravo ovako kako izgledaju!

Groznica, Kovin 20, trese Srbiju, nije došla do platoa i sve ukazuje na njen predstojeći eksponencijalni rast! Deo onih koji su pokrenuli proteste „Jedan od pet miliona“, sve su predvideli, odlaze na izbore, dok drugi deo zagovara bojkot. Najgorljivije pristalice bojkota odjednom izbornu šansu vide u „Jedan od tri odsto“, valjda svesni prastare istine da „dobri građani biraju lošu vlast, ostajanjem kod kuće“.

Sasvim suprotno, neke pristalice izlaska na izbore već su razočarane svojim favoritima i dvoume se oko učešća, svesne da im i ovi izbori ponovo nude Vučićev rog za Đilasovu sveću.