Beograd pred nokautom 1Foto: Miroslav Dragojević

Nekoliko nedelja otkako je Šapić postao gradonačelnik jasno se nazire šta će snaći Beograđane pod njegovom „šapom“. Nije to više samo puka paranoja ili loš predosećaj, kockice se polako ali sigurno slažu tako da nema mesta ni mrvicama optimizma. Nova gradska kaznena ekspedicija biće zadužena za obavljanje najprljavijih poslova u Beogradu.

Vesić the Destroyer im je u amanet ostavio izgradnju „Linijskog parka“ koji će se protezati od Kule Nebojša do Đokovićevih terena. Reč je, zapravo, o betoniranju starog parka na „25. maju“ i dizanju 30.000 kvadrata komercijalnih objekata visine do 20 metara (šest spratova), čime će banda i formalno preći sa uništenja savskog na uništenje dunavskog priobalja.

Vesić je naslednicima prepustio i betoniranje Beljarice, „beogradskog Amazona“ na levoj obali Dunava, radi izgradnje nove luke, za tankere sa kokainom, oružjem i drugom unosnom robom. Betoniranjem Beljarice Beograd će ostati bez stotina zaštićenih životinjskih vrsta.

Šapića čeka i specijalna operacija „Most“ – rušenje „tramvajskog“ mosta, uz početak izgradnje novog na istom mestu, kako bi prikaze iz „Beograda na vodi“ imale malo lepši pogled iz svojih prljavim parama sklepanih soliterčina.

Tu je i legalizacija hiljada bespravno izgrađenih objekata. Tipičan primer su braća Stajić (jedan nelegalno gradi, drugi legalizuje). U jedan od „njihovih“ objekata, na Dedinju, nabio se i budući direktor policije – živi dokaz da se investitorsko divljanje u režiji mafijaškog režima nastavlja punom parom.

Vesić će ove zahvate dočekati u ministarskoj fotelji. Teren je pripremljen za novog gradonačelnika / novog potpredsednika SNS, a zna se da novajlije u mafiji moraju da se dokazuju. Šapić nema izbora, a i da ga ima, karakter mu je takav da bi izabrao najdublje moguće uvlačenje svojim gospodarima.

Zasad ovaj iskusni sportaš ide korak po korak. Faza u kojoj se trenutno nalazimo su psihofizičke pripreme, slede treninzi, pa pripremne utakmice, a onda ful kontakt meč protiv Beograda. Šapić, osim povremenih verbalnih ispada, gotovo ništa nije radio, a onda je predstavio svoj tim za Beograd, u kome je najveća zvezda novi gradski menadžer – Miroslav Čučković.

„Kralj poplava“ se šefovima dokazuje još od 2014. i konačno je dočekao svojih pet minuta. Ostavljen nam je prostor da upijemo ovu informaciju i sanjamo košmare o tome šta je tandem „novih snaga“ SNS u stanju da napravi.

Beograđani u odsudnu bitku ulaze ošamućeni smradom kanalizacije, zagađenim vazduhom i višegodišnjim razaranjem glavnog grada. Šeruju se objave, pišu se peticije, potpisuje ih nekoliko stotina ljudi. Ostali spavaju, okreću glavu, mire se sa sudbinom, previše slabi da se odupru Šapićevom i Čučkovićevom udaru, koji će biti iznenadan, brutalan i na više frontova odjednom, kako protivnik ne bi imao nikakvu šansu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari