Blokada i "blokada" 1Foto: Miroslav Dragojević

Čuo sam da je prošle srede u Beogradu bila blokada gazele. Čuo sam da su blokadu sproveli radnici Zastave, nezadovoljni uslovima koje im je ponudila vlast za rastanak s umirućom fabrikom.

Čuo sam i da su na licu mesta bili predstavnici dela opozicije, da li zato što su stvarno verovali u to da treba podržati radnike jedne od hiljadu sjebanih srpskih fabrika u blokadi autoputa, ili da malo parazitiraju na njihovom protestu, kako bismo ih videli u nečemu nalik akciji posle aprilskog izbornog fijaska – nisam siguran, ali mislim da je ovo drugo.

Čuo sam da su radnici tražili prijem kod Čarobnjaka s Andrićevog venca, jer on je vrhovni sud, poslednja destinacija, proročište, koje se pita za sve, zna sve i rešava sve. Čuo sam da su u subotu radnici bili kod pomenutog i da su, posle kraćeg cenkanja, otišli kući pevajući, zadovoljni darovanim otpremninama.

Čuo sam i da je darodavac posle maltretirao građane Srbije „obraćanjem naciji“ u kom ništa nije rekao o postignutom dilu, ali je zato davio o tome kako nema, odnosno ima šećera, to jest kako ima, odnosno nema nafte i gasa, u stvari, kako će biti, a možda i neće, globalnog nuklearnog sukoba.

Čuo sam da je toliko udavio svojim brbljanjem da su svi zaboravili i na radnike Zastave i na Dijanu Hrkalović i Nebojšu Stefanovića, jedino što su zapamtili jeste mito u vidu vaučera od 15.000 dinara za dvesta hiljada domaćih turista koji će ovog leta letovati u omiljenoj letnjoj destinaciji neodstreljenih ptica selica, Srbiji.

Tako se zavšila epopeja otpuštenih radnika, što je dobro, jer je očigledno uspostavljeno pravilo da sada i sto ljudi može da dođe na gazelu i blokira je na pet sati, ali pod uslovom da ih posle primi čarobnjak s Andrićevog venca.

Sve ovo smrdi nadaleko, pa se opravdano nameće sumnja kako je reč o nameštaljki, jer ovo je zemlja muljatora, lažova i pokvarenjaka, kojoj je na čelu šampion u sve tri oblasti. Šampion je rekao: „Da bih vas primio, morate da delujete opasno, da napravite neko ozbiljno sranje.

Provereno sranje koje kod mene šljaka je blokada autoputa, pa vi izvolite, blokirajte, neću slati ni policiju ni batinaše na vas, a onda ću vas primiti u subotu i dati vam malo manje od onoga što tražite.“

Važi, druže čarobnjače, rekli su proleteri, a da sam u pravu govori i nastup nelegalno izabranog gradonačelnika Beograda, koji je rekao da bi poslao policiju na radnike, jer ne može se tek tako blokirati gazela u njegovom gradu, bla, bla, truć – klasičan good cop / bad cop pristup, u kom je dobar pandur znamo već ko, a ulogu lošeg pandura podelili su nelegalni gradonačelnik i tehnička premijerka.

Poentirao je drugar sa fejsbuka napisavši: „Je.eš mi sve, ako ikada ponovo budem podržao protest koji se završava posetom Vučiću.“

Pravite razliku između blokade i „blokade“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.