Desant na RTS 1Foto: Miroslav Dragojević

Baš sam se naoštrio da pišem o kopanju metroa u vodoizvorištu Makiš kada mi je u nedelju uveče stigla poruka na Instagram: „Opet si bio u…“ – video sam pre nego što sam na nju kliknuo i već sam pomislio da će ostatak glasiti „… dnevniku Pinka“, ali pisalo je: „Opet si bio u Slagalici!“

Pa dobro, jebeš Makiš, o tome ionako svi pišu, ali o ovome niko osim mene neće pisati. A vest je, nije da nije. Kako sam pročitao poruku, tako su počeli da mi stižu snimci TV ekrana. Neki su toliko bili uzbuđeni da su slikali ekran i pre odgovora na pitanje: „Koji naš pisac u imenu i prezimenu ima učaurenu reč ‘kovid’, što se vidi na naslovnici njegove knjige ‘Kovid 19+’?“

Jesu li znali odgovor? „Plavi takmičar je znao!!!“, stiže odgovor sa toliko uskličnika, da mu fali i dodatak: „Streljaće ga!“ Inboks mi zatrpavaju desetine slika ekrana, ovog puta i sa tačnim odgovorom plavog takmičara. „Marko Vidojković“, piše nasred RTS, a ekstaza na mojim društvenim mrežama je kao da na ekranu piše: „Vučić pobegao u Kinu.“

Vratimo se na „opet“. Ova reč je tu zato što je u istoj emisiji, pre izvesnog vremena, takmičarima postavljen zadatak: „Knjige / priče sa crvenom bojom u naslovu i autori / priređivači“. Braća Grim, Stendal, Orhan Pamuk, Vuk Karadžić, te ja i moj roman „Sve crvenkape su iste.“  I tada su mi gorele društvene mreže. I tada su stizali snimci ekrana. LJudi, sloboda je stigla! Vidojković je na RTS, dobro, ajde u Slagalici, ali ipak na RTS! Uhapsiće urednika kviza! LJudi, Vučić zapalio u Kinu!

Preksinoć je bilo još luđe, nije bilo drugih knjiga i autora na ekranu, već samo „Kovid 19+“ i ja, učaureni usred kviza. Prošli desant na Slagalicu, taj sa Crvenkapama, desio se, aj pogađajte kad – mislio sam u junu ili julu, međutim skrolovao sam još dublje i našao sliku ekrana (i tada je lik znao odgovor, i to samo Crvenkape – i bio streljan) – prvi april, 2021. Bila je to, dakle, možda i nečija prvoaprilska zeza. Neverovatno je što deluje kao da je bilo juče.

Neverovatno je i to koliko ljudi gleda Slagalicu. Sudeći po broju pristiglih ekrana, nema gledanije emisije na RTS. Da sam dao izjavu za drugi dnevnik, stigla bi mi dva ekrana . Kad znamo šta me sve u međuvremenu snašlo, pojavljivanje u Slagalici, u nedelju uveče, i to bez Stendala i Pamuka, neki Vulin može tumačiti i kao atentat na Vučića. Na mom Fejsbuku i Instagramu i dalje vlada euforija, kao da je prekjuče bio peti oktobar.

Na RTS-u sam u poslednjih pet godina bio još tri puta: jednom u „Poteri“, u svojstvu pitanja (takmičar znao odgovor – streljan), pre dva meseca u „Šta radite bre“ (opsovao predsednika, bre) i 29. novembra, 2017, u jednominutnoj reportaži „Kulturnog dnevnika“, sa promocije romana „E baš vam hvala“.

Hvala autorima Slagalice.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Desant na RTS”

  1. Priznajem da ja ne bih pogodio, Za ime pisca sam, naravno, čuo, ali ne znam naslov ni jedne njegove knjige, niti me interesuje.

  2. Gledao sam tada Slagalicu i ne znam zašto , ali sam se nekako , obradovao što su gosim Vidojkovića turili u kviz . A bi mi i drago što takmičar znade odgovor .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.