Godišnji Svetosavski izvještaj 1Foto: Miroslav Dragojević

Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi i sačinimo redovni godišnji izvještaj o najznačajnijim duhovnim događajima između dva praznika.

Pre svega, konstatujmo da je Carstvo Nebesko dobilo skoro trideset pet hiljada više novih žitelja u odnosu na višegodišnji prosek, što u tom smislu prethodnu godinu čini najuspješnijom od Drugoga svjetskog ratovanija.

Dvesta dva Srbina svakog dana nestadoše, ili tako što dušu ispustiše, ili prostom Božijom matematikom, tako što ih je više pomrlo nego što se rodilo.

Jedan deo uteče, da robuje Njemcu od jutra do mraka i da ga crni Arapin siluje od mraka do jutra, sve za šaku evra i polovni audi.

Ostavili su, grešnici, naš vazduh koji svakodnevno dobija trocifrene poene od nadležnih mernih institucija, naše rijeke kojima plivaju govna naša, koja jedu ribe, koje onda mi jedemo.

Sa zemlje obogaćene plemenitim arsenom, ovi izrodi pobjegoše, da ljube dupe švapsko, špansko i skandinavsko.

Bože oprosti, strano im je govno slađe od kilo srpskog hleba, teškog šesto grama, obogaćenog aditivima, kako bi mu ukus bio što puniji, a krvna slika jedilaca jedinstvena na svijetu.

Najvažnije svetovno i duhovno biće, Nosilac Ordena Svetoga Save, činio je čuda svakojaka.

Kao što Hrist pretvaraše vodu u vino, tako Nosilac pretvaraše sto pedeset evra u sto evra, koje onda dade omladini, da ih nekako u zemlji srpskoj, čistoj i zdravoj, zadrži.

Zna Nosilac šta je mladima najvažnije, tako je i ovu cenu formirao po gramu čudotvornog belog praha, koji ušmrkaocu daje natprirodne moći, visok pritisak, tahikardiju, te moždani ili srčani udar, koji će ga odvesti u Carstvo Nebesko, umjesto u prljavu Njemačku.

Kad smo već kod Nosioca i njegovih državničkih poslova, neki đavolov sluga druknu i ekvadorska policija zapleni sedam tona magičnog belog praha, jasno označenog sa SRB, koji ostade u Americi Južnoj, umjesto da morem plovi i stigne Nosiocu na dalju distribuciju.

Srećom, Crkva cveta, jer se iz budžeta svako malo izdvajaju milioni evra, kako bismo udarili poneku pločicu u hram i kupili pokojeg novog džipa.

Da sve bude Bogu ugodnije, ove pare nam daruje biće iz pakla, sluga Sotonin, ni muško ni žensko, lični zarobljenik Nosioca Ordena.

Slede izbori, na kojima će Nosilac odneti ubedljivu pobjedu, zato što pola opozicije radi za njega, tako da budi bez brige, Oče naš, donacije će se nastaviti, a uz Božiju pomoć vratićemo i Rio Tinto u Srbiju, jer gdje je Tinto, tu su novci, a gdje su novci, tu su novi džipovi.

Sveti Savo, ti pomozi, da živimo svi u slozi, tako što će se svi protivnici Nosioca preseliti, neko u Njemačku, neko u Carstvo Nebesko.

Ps. Mural Đeneralu niko ne sme pipnut’, a novi po zidovima niču kao cvijeće posle hladne zime.

Pps. Radi onih kojima Bog pameti ne dade, ali škola svetosavska dade umeće čitanija – izvještaj je satiričnog karaktera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.