Luster ima dupli podvaljak 1Foto: Miroslav Dragojević

Javljaju mi ugledne kolege, besni, podivljali: neki ti se keše o slavu! I to baš ovde, kod nas, u Danasu! Ajde? Koji? Neki s bradom! Odem, vidim, stvarno neki s bradom, pahuljasto polemiše sa poređenjem nekog lika sa zadnje strane ovih novina, koji je, prema njemu, rekao da je Vučić Hitler, a režim nacistički.

Ne znam da li je lik glup ili naprosto zaista pokušava da mi se keše o slavu, mora da je ovo drugo, pošto za bradatu pahuljicu nisam čuo ni ja, a ni gospoda koja su me upozorila na njegov tekst, u kom je ovaj ispao glup, a jamačno ima nekog mozga, čim piše za (Da)nas.

Možda mu je neki Švabo reko: Imate vi s kim da poredite Vučića, manite se naših istorijskih antiveličina, to je naprosto neuporedivo. Reaguj tamo! Kaže ovaj, Vučić nije Hitler. Ajde! Nije, Vučić je Vučić. Režim nije nacistički. Opa, bato! Tako je, režim je paranacistički, a kad je reč o propagandi možda i nadnacistički, pošto Gebels nije imao internet da se s njime hrve, a naši Gebelsi razvaljuju i na tom bojnom polju.

Kada SA odredima (samo nevino poređenje, ovo su SNS batinaške falange) stigne objava da je neki tamo izdajnik jer je rekao nešto što zapravo nije rekao, da vidiš, brale, kako se sedi kod kuće. Kada krenu da se frljaju mecima po tebi u internet prostoru, sav se skupiš, kao visibaba. Nije Vučić Hitler, naravno da nije. On je Hitler sa Aliekspresa.

Zato mu je nadenuto jedno drugo nemačko ime, koje mu bolje stoji – Luster. Her Luster. Majn fjurer Luster. Luster nema brkove. Ima dupli podvaljak. Luster nije organizovao novosadsku raciju, on samo podiže spomenik onima koji su to uradili. Luster nije podigao konclogor, ali je podigao svoj lični gradić sa pogledom na ruševine konclogora.

Luster nije pobio milione ljudi, ali je pobio desetine hiljada građana koronom. Dakle, Hitler za klošare. Zbunila se bradata pahuljica. Ili joj je jednostavno nestalo tema za pisanje, ozbiljan je ritam jednom nedeljno, bukvalno ubija kao streljački vod. Ne, nisam ritam Danasovog nedeljnog kolumniste poredio sa nacistima. Postojao je i partizanski streljački vod.

Nisam ni Srbiju poredio sa nacističkom Nemačkom onomad na televizoru, samo sam crtao, tako da i idiotu bude jasno, a nije mi uspelo, kako je vrhunski izraz patriotizma bojkot svake institucije zaražene SS-om, pardon, SNS-om, pa tako i reprezentacije. Rekoh, zamislimo da smo u nacističkoj Nemačkoj. Ne rekoh da smo u nacističkoj Nemačkoj, to je rekao Informer.

Rekoh, dalje da igra nacistički tim, ja bih bio Nemac koji navija protiv tog tima.

Jedino što jesam rekao jeste da ličimo, po gebelsovskoj propagandi. Ne znam koliko je bradata pahuljica dosad prikupila pretnji smrću zahvaljujući pregalaštvu Lusterove propagande, ali ja sam odavno ušao u trocifreno. Ma, keše mi se, bre, o slavu, da i on postane malo poznat. Sve kul.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari