Master 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Avgust je. Nema nikog (u Beogradu), Ne dešava se ništa. Vrućina je. Imam urasli nokat. O njemu ću da pišem tek kad ga sredim, kako bismo imali zaokruženu dramsku celinu.

O tome kako je Beograd najlepši kada je prazan pisao sam barem trideset puta.

Orlić mi je dao sjajan šlagvort za tekst o njemu, izgraktavši da će Skupština pratiti politiku predsednika Vučića, međutim, o tom lešinaru demokratije sam pisao prošle nedelje, dakle prerano ili možda baš na vreme.

Ono što se svakako neće desiti je novi tekst o njemu.

Oluja. Teofil je već napisao tekst o „antiegzitu“, posle kojeg ne vredi pisati bilo šta na istu temu.

Kosovo. Tu temu smo privremeno zatvorili. Rusi granatiraju Zaporožje… Ništa, dakle, preostaje mi jedino urasli nokat, međutim, urasli nokat može biti bukvalan, a meže biti i simboličan.

Otprilike kao što master može biti i zvanje i zanimanje. Tako poslanicu Stašu mrzi me da joj guglam prezime, možemo simbolički doživeti kao urasli nokat srpske politike – ništa strašno, ali naporno za trpeti i bolno za gledati i slušati.

Ne znam da li je zezanje ili istina, ali negde sam na internetu video da je ista osoba u CV napomenula da je maturski ispit položila sa desetkom. Bog te mazo.

Da je neko urasli nokat dokaz je upravo ovo – da ne možemo da provalimo da li joj je neko ovo uvalio ili je zaista napisala da je maturirala sa desetkom.

Pa dobro, četiri dvojke u zbiru daju deset (znam, znam koliko su četiri dvojke u zbiru, ali ona vrlo verovatno ne zna).

Kad je reč o zanimanjima i zvanjima, nešto lakše je to objasniti pojmom doktor.

Doktor tehničkih nauka. Doktor za urasli nokat. Doktor za polne i kožne bolesti. Doktor za rokenrol.

Ovo su sve sama zanimanja i titule, a istovremeno sve sami doktori.

Poslanica Staša je master za selfije, ona je i master za miniranje opozicionih skupova, za šta je Simo Spasić, recimo, doktor.

Ovde sam zbunio samoga sebe, jer, ko zna, možda su ovo ipak titule, a ne zanimanja – titule koje Vučić interno deli svojim najboljim učenicima.

Simo proglašavam te za doktora nauka razbijanja opozicionih skupova. Staša, ti si još mlada i imaš još da učiš, ali si pokazala zavidan talenat svojom drekom i urlanjem, pa ti dodeljujuem titulu mastera razbijanja opozicionih skupova. To je Vučićeva školica za frikove i njene titule.

Dakle, Staša je ipak samo master za selfije. Predivne selfije.

Ne pamtim kada sam video nešto tako lepo kao što je njen selfi prvog dana Skupštine.

Kadriranje, filteri, boje, urasli nokat, sve je bilo savršeno i ta fotka koju je Staša objavila na društvenim mrežama, istog trenutka postala je fotografija godine, simbol Srbije, najlepše lice ne samo najvišeg doma koji će pratiti politiku od prekoputa, već i pravo lice naše zemlje, pravo lice svih nas.

To samo master (zanimanje) može da napravi.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari