Naša Zoka i naš EPS 1Foto: Radenko Topalović

Znam, već sam pisao o „našoj Zoki“, ali tada sam bio ljut, zato što za vreme svoje hiljadugodišnje vladavine nije nijednu reč rekla o gnezdu organizovanog kriminala poznatom pod nazivom SNS.

Prošlo je određeno vreme i pošto sam blage naravi, iskulirao sam se. „Naša Zoka“ je prekjuče napokon napustila SNS i vreme je za novu kolumnu, kolumnu u kojoj ćemo da sagledamo koje mogućnosti stoje pred bivšom ministarkom.

Ovo je prvi put, posle Vladimira Cvijana, da se neko odmetnuo od stranke koja je uništila Srbiju, a kad se ima u vidu kako je Cvijan prošao, možda ne treba biti tako strog prema „našoj Zoki“. Možda joj treba pružiti podršku i dati drugarski savet kako dalje.

Ona, pre svega, može da osnuje svoju kombi-stranku i na taj način se uključi u srpsku politiku, poput mnogih sličnih. Sada, kada je Njegova Niskost na pragu osnivanja pokreta za uništenje naroda i države, „Naša Zoka“ ima šansu da za sobom povuče od dva do pet članova SNS koji su na njenoj strani i zajedno sa njima krene u… pa u političku propast.

Osim, naravno, ukoliko svoju kombi-stranku ne prišljamči nekoj već postojećoj kombi-stranci ili kombi-pokretu. Možda PUPS-u? Šalim se, ipak je Zoka u najboljim godinama za političarku. Možda nekim od „zelenih“? Da preobražaj bude potpun, imajući u vidu da je na početku svoje foteljaške karijere vodila Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Zoka možda može i da se učlani u neku od postojećih stranaka, mada, treba dobro razmisliti kojoj ideološkoj opciji ona uopšte pripada. Kad imamo u vidu u kojim je strankama i na kakvim pozicijama do sada bila, možda „naša Zoka“ treba ponovo da zakuca na vrata SNS, pošto, evo, već dva minuta ne mogu da skontam ko bi je drugi hteo.

Nažalost, ne tako svetla politička budućnost čeka „našu Zoku“, ukoliko se opredeli za uobičajeni put jednog političkog otpadnika. Postoji, međutim, treće rešenje i želim da verujem da se „naša Zoka“ opredelila upravo za to – ona ima jedinstvenu priliku da odruka sve što zna o zloupotrebama u EPS, javnom preduzeću koje ovih dana, pošto je finansijski uništeno, treba da mutira u d.o.o.

Nije bez veze, za svoje prvo disidentsko gostovanje, naša Zoka (opa, odoše navodnici) odabrala portal nova.rs. Siguran sam da nije bez veze naglasila i to da je tokom 2021. i 2022. bila prinuđena da se ne meša u svoj posao i da zato nije htela u novu ProlupAninu vladu. Naša Zoka se, kaže, sve ove godine vodila pravilom da dok god može nešto da uradi, ona će da radi, ali više nije mogla, odnosno, nisu joj dali, pa je rešila da ode.

Njen sledeći korak treba da bude u tužilaštvo ili, pošto nemamo poverenja u tužilaštvo, ka istraživačkim novinarima i slobodnim medijima. Neka ispriča ko je i kako zloupotrebljavao (i uništio) EPS i eto načina da čistog obraza nastavi svoju političku i ljudsku karijeru.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari