Novo unapređenje Vulina 1Foto: Radenko Topalović

Više puta smo se na ovom mestu u suzama opraštali od gospodina Vulina, ali svaki put je (ne)vidljiva sila odlučila da se ovaj izvanredni višenamenski i multitalentovani političar nađe na novoj, boljoj i primerenijoj funkciji.

Avaj, zlikovci su mu najpre namestili pograničnog psa, treniranog da laje na izuzetno čestite i normalne pojedince, pa su onda lagali kako je to ker koji njuši štekovano belo. Posle toga je, zasluženo, gospodin Vulin postao šef srpske obaveštajne službe.

Konačno je mogao da se opusti i prati samo svoja pravila i instrukcije, kako u toj službi često biva. Zlikovci su mu, međutim, ponovo namestili zvrčku, lažno ga optuživši za šverc oružja i narkotika, što je bio izgovor za uvođenje nepravednih i ničim izazvanih sankcija ovoj ljudskoj i političkoj veličini.

Gospodin Vučić je lepo primetio da je gospodin Vulin sankcionisan samo zbog svojih ljubavnih odnosa sa majkom Rusijom, ali pritisak na Srbiju je, ne zaslugom gospodina Vučića, a ponajmanje gospodina Vulina, toliki da smo ponovo stigli do dela istorije u kom se opraštamo od ovog velikana modernse srpske politike.

Njega bi trebalo da na funckiji direktora tajne službe zameni dobro utrenirani tapšač iz Amerike, gospodin Đurić. Biće to za dobrobit Srbije i najverovatnije upravo na inicijativu gospodina Vulina, jer svi znaju da bi gospodin Vučić pre pojeo sendvič sa pravim parizerom nego što bi njega smenio.

Glavu gore, braćo i sestre. Nema mesta suzama. Iz dobro obaveštenih izvora saznajemo koja će biti nova funkcija gospodina Vulina. On će postati živi svetac. Srećom, na čelu srpske ispostave Ruske pravoslavne crkve nalazi se brat od tetke gospodina Vučića, pa neće biti nikakva smetnja da još uvek živi Vulin bude proglašen za svetitelja.

Ova funkcija proizilazi iz njegovog velikomučeništva. Primoran da menja nekoliko visokih funkcija, nateran da ide u vojsku sa 50 godina, prisiljen da šije sebi uniforme i uhodi neprijatelje Rusije, gospodin Vulin se toliko namučio da je samo trebalo da izgubi svetovnu funkciju, ne bi li dobio adekvatno unapređenje.

Neko će primetiti da velikomučenik i živi svetac može biti jedino gospodin Vučić. Ko to tvrdi nema veze s verom i religijom. Gospodin Vučić je, naime, odavno postao Bogočovek, duhovni i svetovni vladar svih Srba, koji nikada neće umreti, a ako se to slučajno i desi, rezervisano mu je mesto na nebeskom tronu, sa Svetim Savom s desne i Knezom Lazarom s leve strane.

Imajući u vidu poziciju gospodina, ili bolje rečeno Gospoda Vučića, sasvim je prirodno da gospodin velikomučenik Vulin za života postane svetitelj. Očekujemo da uskoro bude izgrađen i Hram svetog velikomučenika Vulina u Bačkoj Palanci, čiji će ktitori biti Ruska federacija i Tetka Iz Kanade. Veseli se srpski rode, Vulin ode, Vulin ode.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari