Oprez! Uskoro ništa neće biti kao pre! 1Foto: Radenko Topalović

Pašće sneg. Probao sam i ja sa klikbejt naslovom, baš da vidim kako je to. Hm, pa nije tako loše. Napisao sam da uskoro ništa neće biti kao pre, a onda sam napisao da će pasti sneg. Formalno, nisam vas zeznuo. Dosad je ove zime bilo petnaest stepeni, a sad će da padne sneg.

Ništa neće biti kao pre, ako se pod „pre“ podrazumeva dosadašnji tok ove zime.

Ipak, klikbejt naslov vas je navukao da pomislite kako je reč o ko zna čemu: možda imam informaciju kada će sleteti vanzemaljci i pobiti nas (grešite, oni su već tu i „pobili“ su nas virusom kojim su nas zaprašili) ili kada će predsednik potpisati sporazum sa Kosovom (gotovo, već ga je potpisao).

Ne, pašće sneg. Uskoro ništa neće biti kao pre! To jest, ukoliko je slučajno već pao dok ovo čitate, više ništa nije kao pre.

Kao pre mesec dana ili pre dva meseca, a naročito pre šest meseci. Međutim, za one starije od godinu dana, nešto će ipak biti kao pre, ali malo dalje u prošlosti, kada je sneg padao.

Brzo, dakle, kod vulkanizera (znam vas), po zimske gume. Nemojte, poput beogradskih uličnih dilera, da insistirate na letnjim gumama tokom cele godine.

Ne morate zimske, uzmite univerzalne, leto-zima gume, cena je malo jača ali ne morate da ih menjate dvaput godišnje, već samo jednom, pošto će im toliko otprilike trebati da se izližu i iscepaju. Šalim se, ima i dobrih guma i ako kupite dobre gume, a imali ste loše, više ništa neće biti kao pre.

Imajte u vidu da će i ove godine prvi sneg iznenaditi putare, stoga u petak i za vikend nemojte nigde da idete, jer ćete naleteti, kao i pre, na gradske autobuse sa izlizanim gumama, lošim gorivom, slabim motorima, nagomilane po beogradskim brdima i prigradskim naseljima.

Ako hodate po snegu, pazite da ne padnete i polomite nešto, jer upravo je to ono što se po snegu često dešava, a ako vam se desi prvi put, ništa neće biti kao pre.

Vodite računa o tome da banda radi i danju i noću i da će vam pisati kazne ukoliko hitno ne izlopatate sneg ispred svog ugostiteljskog objekta, radnje ili ulaza.

Nagledaćemo se krhkih šezdesetogodišnjih kasirki, „junakinja manjih od lopate“, kako kopaju sneg ispred prodavnice, dok mušterije po bljuzgavici koju su napravile tamo ulaze i odatle izlaze.

Sneg će jednom prestati da pada i opet će sve biti kao pre.

Donekle. Jer će se sneg neko vreme zadržati, a postepeno će se na olucima i simsovima pojaviti ledena šila, koju bi takođe trebalo da odvalite, da ne biste bili kažnjeni, a ako to ne uradite, umesto vas će to uraditi sunce, koje će ih otopiti i putem gravitacije ih poslati na trotoar, nadajmo se ne i na nečiju glavu.

Eto. Kad sunce otopi sav sneg, više ništa neće biti kao pre, ukoliko imate short term memory loss, odnosno biće sve kao u trenutku kada sam napisao svoj prvi klikbejt tekst.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari