Raspodela plena, čuj mene BIGZ-a 1Foto: Miroslav Dragojević

Kao radosna pesma letnjih ptica odjekuje mi po glavi glasina da će burazer Dritana Abazovića i cura Ane Brnabić zajedno otvoriti kliniku u nekadašnjem BIGZ-u. Kad je bio tender? Kad nam je Abazović dolazio u goste?

Takozvani neformalni koruptivni boli nas dupe može nam se tender? Ili neki drugi tender slične vrste, pitao sam jel ima neka gotivna velika zgrada da mi u njoj buraz digne kliniku, a oni su mi rekli, samo ako će moja riba da je digne s tobom?

Toliko opušteno se namešta ko će šta da drpne, odgrize, otcepi, preradi i nadogradi u glavnom gradu Srbije, da je ova vest prošla kao vest, a ne kao poziv na istragu. Vesić je BIGZ oduzeo muzikantima, naravno bez ikakvog otpora. Otimačina ovog alternativnog umetničkog prostora desila se po principiu „Ajde sad, mrš napolje“, „Dobro, jebote, samo da popijemo pivo i idemo“. Da ne grešim dušu, dve i po cure su okačile na Fejsbuk objave „Šta, jbt?“, sa slikom zgrade BIGZ-a i tako su izgledali odbrana i poslednji dani ove velelepne zgrade, buduće klinike za polne i kožne bolesti „Palma“.

Lupetam, možda će to biti i psihijatrijska klinika „Aleksandar Vučić“, iznutra je idealna za takvu ustanovu, ne mora čak ni da se kreči, samo ubaciš ludake i ostaviš ih da krešte. Imajući u vidu kolika je ono zgradurina, sa prostorijama predviđenim za štamparske mašine, hodnicima, spratovima i čudima, možda će klinika za akupunkturu „Brat i riba“ biti otvorena na samo jednom nivou bivšeg zdanja. Na primer, na trećem spratu. Na drugom spratu, biće d.o.o „Braćala“, sa osnivačkim kapitalom od jednog dinara, otvoren falsifikovanom ličnom kartom, a sa namenom za pakovanje opojnih droga.

Na prvom spratu, istureno odeljenje PU „Savski venac“, za ispomoć mafiji u njihovim poslovima, a na sedmom spratu nove prostorije za mučenje i tranžiranje, koje će zajednički koristiti dilersko-mafijaške grupe, kao što su nekad, na istom spratu, muzičari zajednički koristili prostorije za vežbanje. Mora i jedna kineska robna kuća tu negde da se udene, a može i stočna pijaca, kakve veze ima, BIGZ je to.

Nedavno se neki kreten žalio što sam srpsku zastavu razapetu preko ove crne zgradurine u jednoj kolumni nazvao ruglom. Glup ko ku.ac, optužio me za vređanje srpske zastave. Vređanje srpske zastave je razapeti je preko takvog rugla od zgrade, ali sad kapiram da tu treba da stoji i crnogorska zastava, pa da se lepo ukrštaju na sredini, po dužini i širini, čineći tako svojevrsnu šarenu ukrasnu vrpcu za ovaj veliki nepokretni poklon-paket.

Znate šta, zabole me. Nek se đeca igraju doktora. BIGZ je tipičan primer beogradskog duha: „Dobro, idemo mi negde drugde da sviramo / živimo / umremo, samo vi, mafijo, radite svoj posao. Možda bi ga trebalo najpre srušiti. Šta, koj moj, ionako zaklanja pogled na senjačke udžerice.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.