S Piksetom u pobedu! 1Foto: Radenko Topalović

Ako je neko kritičan prema domaćoj fudbalskoj reprezentaciji, to sam ja. Na svetskim prvenstvima, 2018. i 2022. uporno sam ih nazivao „reprezentacija SNS“, počinjući i završavajući svoju kritiku na tome što su postali deo režimskog propagandnog tima. Sama reprezentacija je odradila ostalo, ispadajući u grupnoj fazi, pod nekada i nadrealnim okolnostima.

Moram nešto da vam priznam. Gledao sam utakmicu protiv Slovenije, vrlo hladnokrvno, bez emocija, što je znatna promena u odnosu na doba kada sam iz dubine duše navijao protiv „reprezentacije SNS“. Otkud to?

Stav sam prirodno ublažio sada, kada svi seru po reprezentaciji, naslađujući se njenom očekivanom ispadanju u grupnoj fazi takmičenja.

Naročitu nelagodu mi izaziva iživljavanje nad Piksijem.

Naš kolektivni karakter unapred je pronašao krivca za sve što će se desiti „šišmišima“ (izdaleka, dvoglavi orao na dresovima reprezentacije podseća na slepog miša), a to je Dragan Stojković.

Piksi je odavno meta. Nisam siguran zašto, verovatno ima i sportskih razloga, ali, da li je Piksi ovu reprezentaciju progurao na EP ili je to bio neko drugi?

Dok su Slovenci vodili, a Piksi čučao kraj aut linije, toliko mi je ličio na posranog goluba, da sam našao odgovarajuću fotku (sjeban, poguren, pufnast golub) i umalo da je okačim pored fotke Piksija koji čuči, uz reči „pronađi razliku“.

Ali, nisam. Nisam, zato što su „šišmiši“ uspeli da zabodu Slovencima gol u poslednjoj sekundi i to nabildovani, kvarcovani Luka Jović.

Jović, koga je upravo Piksi ubacio u igru pred kraj, da bi ga šuknuo kad se Slovenci najmanje nadaju. Bez obzira na sportsko čudo, nove fotke Piksija krenule su da preplavljuju internet.

Piksi dahće, Piksi čuči, Piksi leži, Piksi i njegova supruga i Ana Brnabić i njena partnerka („pronađite razliku“), Piksi se plaši Oskarovih propuštenih poziva i tako dalje, sve u svemu, ovo je od početka, pa i sada, prvenstvo „Poserimo Piksija“. Nije fer.

U svima nama tinja deo krivice za ono u šta se srpski fubdal pretvorio otkako je oteran Muslin, a najviše u košarkaškom treneru, Oskaru.

Neko će da kaže, na treneru je, prema fudbalskoj bibliji, najveća odgovornost.

Neko će da dovuče tablu i pokaže gde se sve to Piksi taktički zeznuo u poslednjih šest utakmica, a ja neću ništa razumeti.

Razumem samo da Dragana Stojkovića svi zajebavaju, a „šišmiši“ su i dalje u igri.

Često se u životu, upravo u ovakvim situacijama, desi da se najslađe smeje onaj kome se svi smeju.

Piksi možda ne zna šta radi, možda ima frku od Oskara, možda je zapalio iz Zvezde u Olimpik kad se činilo da nam najviše treba, možda ne zna iz prve ko je Slovencima dao gol, ali u ovom trenutku Piksi će „šišmiše“ možda odvesti dalje.

Setite se samo kako se opšte pljuvanje po Kariju završilo prošle godine.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari