Tiranin prošao kroz Tiranu 1Foto: Miroslav Dragojević

Diplomatski veleslalom uzbrdo, politički i sportski antitalenat Aleksandar Vučić vozi okrenut unatraške ka startu koji je ovom prilikom njegov cilj, usput promašujući gotovo svaku kapiju.

Njegova „vožnja“ toliko je impozantno bedna, da sigurno i ovog časa ulazi u istorijske i političke udžbenike, ali i u priručnike u ustanovama za lečenje pacijenata sa ogromnim viškom pameti.

Da vidimo prolazno vreme… sjajno, odnosno ne može gore, to jest bolje, za trku koju unatraške juri ovaj neiskusni feler.

Da se podsetimo, negde na polovini staze, upetljan u crvenu mrežu, smučar Vučić dobio je telefonski poziv da prokomentariše novog srpskog ministra u Vladi Kosova i njegovu savetnicu.

Ustima punim snega, mladi Vučić borio se za svaku reč, ali je uspešno odradio svoje udaljavanje od cilja, tako što je podario srpskim političarima koji nisu s njegove liste mafijaša, ali i premijeru južne pokrajine, gospodina Kurtiju najdivnije epitet do kojih njegov um može da dopre.

Derući se kao kanarinac, što je sasvim u skladu sa njegovim stilom smučanja, on je izjavio da na samit EU – Zapadni Balkan ne ide, neka idu ovi sa Zapada, neka baljezgaju i troše dnevnice, bolje da me nema, bolje da me nema, nego da me tamo ima.

Sjajno, fantastično, naročito kad se ima u vidu da je naredna kapija, u njegovoj vožnji uzbrdo, upravo Tirana.

Posle poziva koji je glasio: „Voziš kroz Tiranu, pile moje malo“, shvativši da je (opet) ispao lažljiva budala, mladi Vučić za medije koji prate njegov sportski sunovrat uzbrdo izgovara sledeću laž: „Morao sam da idem, da nisam ja išao, tamo mene ne bi bilo, a da nije bilo mene, ko bi potpisao sporazum od 33 tačke, kojim se ne brane ni Srbija ni Kosovo i Metohija, već se zemlje regiona formalno priključuju spoljnoj politici EU, plus neki roming.“

Kad se ima u vidu da od svih zapadnobalkanskih zemalja samo Vučić, na svom nazadnom putu, ispred svoje prćije, pardon Srbije, vodi politiku neusklađenu sa EU, već sa Sovjetskim Savezom, možemo zaključiti da je cela tarapana u Tirani organizovana samo za ovog jedinstvenog, mladog i uzbudljivog čoveka, koji hrabro smuča u sigurnu propast.

Nije mala stvar organizovati sve zbog jedne budale. To je veliko priznanje i za njega i za našu zemlju. Samit u Tirani, inače potpuno nepotreban, organizovan je jer je Vučić, a i mi zajedno s njim, izrazita budaletina.

Nastavivši da gaca po snegu uzbrdo, ovaj neslavni smučar izgovorio je da, naravno, „nema ništa od sankcija Rusiji“, te „spasićemo Srbe na Kosovu i Metohiji“ i nastavio vožnju, dok su KFOR i EULEKS pojačali prisustvo na severu Kosova*.

Kako će se vožnja završiti? Da li sledi krvav ili jeziv finiš? Koliko će još da traje, malo smo se i mi umorili, prateći mladog Vučića poslednjih deset godina. U svakom slučaju, katastrofalan poduhvat jedne ambiciozne ljubičice bele.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.