Na ovom mestu već je bila sačinjena beleška o sastavljanju raznih spiskova. S time u vezi došlo je ovih dana do bezbednosno interesantne polemike u novinama. Dragoljub Žarković iz Vremena upozorio je na istu nemilu pojavu, a u prošlonedeljnom broju tog nedeljnika u ime „SNP Naši“ pismom čitaoca javio se izvesni g. Vjekoslav Cerovina.

 Stvar je bezbednosno interesantna po liniji javnog reda i mira, pretnji i ugrožavanja i nasilničkog ponašanja; dotična grupacija već prolazi kroz evidenciju po toj liniji.

Naime, g. Cerovina i grupacija „Naši“ već mesecima bez ikakvih dokaza i sa naročitom upornošću optužuju nevladine organizacije i nezavisne medije za najteža krivična dela, „agresiju prema srpskom narodu“, „razbijanje države Srbije“, „podrivanje Ustava“ i „kršenje zakona Republike Srbije“. U tom smislu sastavljaju i pomenute spiskove, sve očekujući od Aleksandra Vučića da „puca ili sebi u glavu ili u leglo zvano NVO sektor“.

Na oprezno i učtivo upozorenje g. Žarkovića – da je od spiska nepodobnih do nasilja prema njima kraći korak nego od mozga do šake – g. Cerovina odgovara da „prema ovim ljudima sa spiska postoji veliki prezir u srpskom narodu i da je sasvim moguće da neko od njih dobije batine, dok se robija nadamo se podrazumeva“ itd. iz gorenavedenih optužbi.

G. Cerovina, dakle, tvrdi da zna koga „srpski narod prezire“ i zbog čega, pa će zbog toga „srpski narod“ da se lati batine i to obavi – u slučaju da se Aca Vučić ustreli iz službenog pištolja, u stanju akutnog očajanja, umesto da pripuca po nevladinim organizacijama i nezavisnim medijima kao po zečevima. „SNP Naši“ znaju pouzdano da nezavisne medije „krvavim parama“ finansiraju „albanska i hrvatska“ narkomafija – a Aca Vučić to ne zna! Odgovorniji koordinatori službi bezbednosti ustrelili bi se i za manje – daleko bilo! Stvar je, dakle ozbiljna: narkomafije krvavim parama finansiraju NVO i nezavisne medije, špijuni i izdajnici vršljaju, podrivaju Ustav, razbijaju državu, vrše teška krivična dela i uopšte rovare – a za to znaju samo „Naši“, koji neće da javnosti ponude dokaze u tako važnom predmetu, mada pišu krivične prijave, kako kaže g. Cerovina. Da to nije neka masonsko-jevrejsko-vatikansko-globalistička zavera, kad te krivične prijave završavaju u košu javnih tužilaca, koji ne mare za V. V. Putina i njegovu politiku? Očigledno se loše piše ovoj Srbiji u kojoj je tako nešto moguće i u kojoj vlast odbija da „ispoštuje“ te „Naše“ (njihove, Putinove ili čije već).

Ono što je u ovom predmetu daleko važnije, međutim, jeste nešto drugo: banda se, naime, obezobrazila toliko da drsko iznosi najteže optužbe bez ikakvih dokaza osim intimnih saznanja da šta „srpski narod prezire“. To je prešlo granice puke klevete i uvrede i zašlo je uveliko u krivično delo pretnje i ugrožavanja. Tu se preti batinama, kad Aca Vučić već ne puca; a ko će da bije u ime „srpskog naroda“? Srpski narod, koliko znam, ne bije; biju pojedinci u njegovo ime, a ne pitajući ga. Ko su ti pojedinci? „Naši“?

Pa – ako je tako – neka probaju. Batina, kao što je poznato, ima dva kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari