Dva minuta 1Foto: Ana Blažić Pavlović

Služila se ogoljenim nasiljem: „naša vojska i policija“, politička ubistva, parapolicijski, sudski i medijski progoni.

Istovetno nasilje koje je usmerila na opoziciju i otpadnike iz svojih redova vlada je, u strateškim razmerama, sprovodila protiv Albanaca na Kosovu.

NATO intervencija je, umesto podsećanja na suštinu zločinačke politike i njene postupke, postala izgovor za samosažaljenje i nove nasilničke porive.

Potpredsednici vlade bili su Milovan Bojić (JUL), Ratko Marković (SPS), Dragan Tomić (SPS), Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić (SRS).

Ministar prosvete Jovo Todorović (SPS) i Vojislav Šešelj sprovodili su čistke i progone na Univerzitetu u Beogradu.

Ministar za informisanje Aleksandar Vučić bio je zadužen za nasilje nad medijima i novinarima. I svakom istinom.

Jorgovanka Tabaković (SRS) bila je ministarka za ekonomsku i vlasničku transformaciju, Nada Popović Perišić (JUL) ministarka kulture, bez portfelja Maja Gojković (SRS) i Bogoljub Karić.

Kad je Predsednik u aktuelnoj vladi resor policije poverio Aleksandru Vulinu, a pravde Maji Popović, iskazao je nepoverenje sopstvenoj stranci.

Predsednik je podsetio da su SPS-JUL kadrovska i ideološka suština poretka koji ubrzano obnavlja, iako je Evropskoj uniji i američkim zvaničnicima obećavao da neće nikad više.

Ubistvo Olivera Ivanovića i nestanak Vladimira Cvijana takođe podsećaju na praksu s kraja devedesetih, da je najvažnije pretresati sopstvene redove.

Gadosti koje se strovale na svakoga ko osudi svakodnevno postupanje zvaničnika i njihovih klanova, paramedija i huligana, taktika je difamacije i dehumanizacije koja otkriva nasilničke porive.

Vlast ne obuzdavaju javnost i opozicija, nego sećanje na 1999. Nije slučajno pomahnitala vlast 1999-2000. nazivala opoziciju kopnenim NATO trupama.

Milo Đukanović je, rizikujući sopstveni život i ideju obnove nezavisnosti, dao utočište Zoranu Đinđiću. Vuk Drašković preživeo je dva pokušaja atentata.

Likvidiran je Slavko Ćuruvija.

Aktuelna opozicija neuspešna je jer je antievropska.

Evropa je jedina alternativa zločinačkom poretku koji je trenutno najbrutalniji u domenu verbalnih gadosti i jedne lične prostote svih koji neposredno učestvuju u političkim progonima.

NATO je zaštitio i baltičke republike od Putinove agresije, moraće da zaštiti i Ukrajinu.

Mi smo samo malo ogledno dobro obnove Sovjetskog Saveza.

CNN i BBC prenose suđenje Dereku Šovinu, američkom policajcu optuženom za ubistvo Džordža Flojda, koje je izazvalo masovne proteste pokreta Black Lives Matter.

Proces je potvrda snaga demokratije koja izvorno probija nove barijere ljudske nejednakosti, i vladavine prava čija je jedna od osnovnih uloga primena zakona obuzdavanjem nasilja državnih službenika i institucija.

Sledeće nedelje je predviđeno poslednje ročište na suđenju za saobraćajnu nesreću u kojoj je na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara 2019. poginula Stanika Gligorijević.

Nikome od aktera od procesa nije obezbeđen uvid u snimak dva ključna minuta tragičnog događaja koje su zabeležile kamere, osim Predsedniku. Terorizam je kad stradaju slučajne žrtve.