Razmišljala sam i smislila nešto što bi moglo da pomogne.

Motala sam se po Gradskoj bolnici prethodnih nedelja. Srećom, u njoj još uvek ima lekara pa je sedenje po čekaonicama svaki put urodilo plodom. Dakle, sedela sam satima i nadala se da će sestra dovoljno glasno da se prodere kako bi se preko ramena pacijenata naguranih oko vrata proguralo moje prezime. Svaki put kad se iz dubine ambulante oglase razvučeni samoglasnici i bezvučni suglasnici pokušavala sam preko broja slogova da pretpostavim da li sam na redu. Oni koji su bili u sličnoj situaciji znaju da je propušten red propuštena šansa. Zašto ne postoji razglas, to je misterija…

Uskoro ćemo ići u Norvešku da se lečimo, palo mi je na pamet kad sam ustala sa sedišta da protegnem noge. Tako mi se rodila ideja… Lekara je sve manje, medicinskih sestara je sve manje, nešto je trulo u zdravstvenom sistemu. Zato bi bilo dobro ugasiti Ministarstvo zdravlja i otvoriti Ministarstvo za astrologiju. Nisu potrebni nikakvi aparati, samo dođete na zakazan termin, stanete ispred sobe sa natpisom: Vodolija, Bik, Vaga i tako dalje i licencirani astrolog vam pogleda natal i tranzite u šestoj kući. Ako imate Sunce trigon Saturn, idite kući i pevajte, sve će biti OK. Ako imate Pluton kvadrat Sunce, opet idite kući i ljubite se s najrođenijima, pa naručite šta da vam pevaju. Nekad jednostavno nema pomoći, to znaju i lekari i astrolozi. S druge strane, nekad vam nije ni bolnica potrebna, preživeli biste i u šumi.

Dalje, posebnu stolicu u ovom ministarstvu može da dobije savetnik za fitoterapiju. Nemojmo zaboraviti, naši su se preci lečili travama i pijavicama. Svejedno više nisu živi. Dakle, ako je rezultat uvek isti a odlaganje rezultata samo prazni državnu kasu, jasno je šta je mudar i praktičan potez. Plus, specijaliste više neće mučiti pitanje da li da pakuju kofere ili da trpe šta im je sudbina dodelila. Mogu bez krivice da sednu u avion za EU, nas leči astrologija.

Postoji još jedan benefit. Svi saveti sa izabranim astrologom mogu se obavljati onlajn. To znači, imaćemo prazne bolnice i domove zdravlja, a te prostorije mogu da se iskoriste u druge svrhe: škole ako Vlada odluči da želi obrazovano građanstvo, diskoteke/folkoteke/klubove i kockarnice ako želi neobrazovano.