To je siže poslednje u nizu večitih konfrotacija (skoro oko svega) zavađenih komšija sa beogradskog Topčiderskog brda.

Nije, međutim, to predmet ove kolumne. Naredni redovi neće se baviti ni raščlanjivanjem argumentacije pobedničke i poražene strane na sastanku, na čijem kraju je samo predstavnik crno-belih Vladimir Vuletić glasao protiv, prvi čovek Komisije Dejan Šuput, kao predstavnik crveno-belih, iskoristio pravo da ostane suzdržan, a Dragan Milošević, Veljko Radulović i Božidar Beronja digli ruku ZA Zvezdinu inicijativu da joj se prizna prvo mesto na nivou republičkog prvenstva (kao Hajduku u Hrvatskoj).

Neće biti posvećeni ni opravdanosti i svrsishodnosti potencijalnog zahteva Spartaka da se subotičkom klubu prizna ista stvar za identičan učinak na području Vojvodine, još manje analizi šansi da „parni valjak“ preko nefudbalskih organa pregazi stav FSS, od čije se Skupštine očekuje da prekosutra samo aminuje +3 za crveno-bele u višedecenijskoj trci za najvredniji domaći trofej, jer su ih u Humskoj 1 do sada podizali 27 puta.

Više od svega bode oči Zvezdino silovanje u ovoj priči. Ili, politički korektno rečeno, preterano ubeđenje da će dobiti ono što, od početka svoje inicijative, smatra da joj pripada. Toliko čvrsto da je izveštaj sa pomenute utakmice sa Lučancima na klupskom sajtu naslovljen sa „30. titula!“, a u njegovom uvodu bez imalo zadrške konstatovano „Izabranici Vladana Milojevića odbranili su titulu pobedom nad ekipom Mladosti rezultatom 1:0, golom Milana Pavkova, pa su crveno-beli 30. put postali državni šampioni. Ujedno, „prišili“ smo i treću zvezdicu na grb Crvene zvezde!“. Koliko su u LJutice Bogdana 1 sigurali da će izgurati stvar potvrđuje i „ekskluzivna“ fotografija novog klupskog dresa s tri zvezdice (kao simbolom 30 nacionalnih šampionskih naslova), objavljena dva dana posle, na navijačkom sajtu „Red Star Belgrade“, čije informacije inače dolaze direktno sa stadiona „Rajko Mitić“.

Da će biti onako kako u Zvezdi misle, žele i tvrde jasno je bilo i iz prediktivne medijske izjave generalnog direktora Zvezdana Terzića „Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio… Zvezda nikad ne bi dozvolila da siluje istoriju, jer je narodni, srpski klub, želimo da svi budu ponosni na nju, a ne da nas neko smatra za falsifikatore“, uz opasku da je „Vojvodina bila sportski autonomna u odnosu na Srbiju. Zato nije ni trebalo da se igra utakmica između prvaka Srbije i Vojvodine“.

Kao da je normalno da se unapred zna ishod nekog spora i još prirodnije da se njime, pre vremena, hvali na sva zvona.