– Ja stvarno ne znam više šta hoće od mene ova Evropska unija! Nema šta nisam ispunio, sproveo i potpisao šta su tražili! Čak i više nego što su tražili! I slušaj sad ovo: u Srbiji nema političkih sloboda jer nema jake opozicije!

– Nemojte se uznemiravati, gospodine predsedniče – pokušavao je da ga smiri Šef kabineta. – Znate i sami da oni uvek nešto izmišljaju i zakeraju.

– Ama ja više ne znam šta oni više hoće od mene! – i dalje je besneo predsednik. – Prvo sam izboksovao da puste iz bajboka onog ratnog zločinca i omogućio mu da se kandiduje na izborima… Nikom ništa. Pa sam izabrao najboljeg ministra iz moje vlade i pomogao mu da napravi stranku… I to nikom ništa. Pa sam svog najboljeg državnog službenika prekomandovao da i on osnuje stranku… I to ništa. Čak sam im našao i onog veselog dečka u belom odelu što jaše belog konja… Mladi ga obožavaju, deca vole konje… Ni to njima ne valja… Ja stvarno više ne znam šta da radim!

– Ma ne treba obraćati pažnju na to, gospodine predsedniče – trudio se Šef kabineta. – To oni više formalno, da imaju neku temu… Pa pogledajte kakva je situacija kod njih! Stalno im se smenjuju po dve stranke, i stalno isti političari! I to je kao ta njihova demokratija, do moga!

– Pa to ti kažem! – povisio je glas Predsednik. – Oni su mene našli da kritikuju! A samo im se isti vrte…

– Ako dopustite – usudio se Šef kabineta. – Ja predlažem da vi to potpuno ignorišete! Šta vas briga šta oni traže!

– Eee, sinko, kad bi to tako moglo – bio je rezigniran Predsednik .- Nisu ni oni naivni. Čim nešto ne ispunim, odmah zavrću slavine! A kao što dobro znaš, da nije njihovih para mi bismo mogli davno da ovde stavimo katanac!

– Pa šta oni ustvari hoće? – zbunio se Šef kabineta.

– Hoće jaku opoziciju! – ponovo je pobesneo Presednik. – Kao, trenutno su u opoziciji sve same budale i duševni bolesnici, i treba neko ko će da bude ozbiljna konkurencija… meni!

– To je stvarno nenormalan zahtev! – zaključio je šef kabineta.

– Normalan-nenormalan, mora se nešto preduzeti – zaključio je Predsednik. – Inače… zavrnuše slavine…

Uskoro je osvanuo naslov u svim novinama: Predsednik osniva Novu opozicionu stranku.

Posle prvih objavljenih anketa, Nova opoziciona stranka je najozbiljniji kandidat za pobedu na budućim izborima…