Novi lider opozicije 1

– Momci odmah da se razumemo ne radim grupnjake u Srbiji – bile su njene prve reči neznanim gostima.

– Ma taman posla gospođice Nina… pa nismo mi… zbog tog posla – progovorio je jedan iz grupe. – Evo doneli smo vam malo poklona… parfema, viskija, šminke… Možemo li da uđemo?

Nina Skaj je baš volela poklone i odmah ih je pustila u stan.

– Da Vam se predstavimo – reče onaj koji je vodio glavnu reč. – Mi smo predstavnici srpske opozicije… I došli smo kod Vas da vam ponudimo jedan posao…

– Znate šta momci, da se odmah razumemo – prekinula ga je Nina. – Ja baš nisam ljubitelj rmbanja…Tačnije, ja uopšte ne volim da radim…Da sam htela posao ostala bih u svom rodnom Ćićevcu i sad bih radila u Fabrici čokolade zajedno sa mojim sestrama i majkom… Znači, ne interesuje me da radim nikakav posao!

– Nismo se najbolje razumeli – pokušavao je da objasni gost. – Ne bi to bio klasičan posao. To je više protokolaran posao. To su nastupi, govori, slikanje, snimanje, televizije, intervjui i takve stvari…

– Pa… to je već druga stvar – odobrovoljila se Nina. – Ja obožavam da se slikam i dajem intervjue… To mi je baš kul i vrh… Ali uopšte ne razumem… koje je to tačno zanimanje?

– Vi bi, Nina, trebalo da postanete novi lider opozicije! – obavestio ju je pridošlica, dok su ostali počeli da aplaudiraju.

Nina je bila vidno zbunjena.

– E momci… hvala mislim na podršci… Ali ja vas ništa ne kapiram… Ja ni ne znam šta vam je tačno ta… opozicija… I gde mene nađoste za tu priču? Pa ja ne znam ni šta je to!

– Gospođice Nina… iskreni da budemo… vas je našla… naša marketinška agencija. Vi ste po svim anketama trenutno najpopularnija osoba u našoj zemlji! Izuzimajući aktuelnog predsednika…Vas, Nina, naši građani najviše podržavaju, vole, obožavaju i slušaju svaku vašu reč i savet!

– Pa normalno da me ljudi vole… – bila je ponosna Nina – Ja sam bre već dva puta pobeđivala u rijaliti programima! Mili moji gledaoci su poslali više od šest miliona SMS poruka za moju pobedu! Nema jače! Ali ja i dalje stvarno ne kapiram… kakve ja veze imam sa… vama… i tom vašom… opozicijom?

– Imate, kako da nemate – nastavio je gost. – Mi tragamo za ličnošću koja ima popularnost i prepoznatljivost, i koja će onda da ujedini celu srpsku opoziciju i da najzad budemo ozbiljna politička snaga… A, što ne reći, sa vama na čelu, mi najzad možemo i izbore da dobijemo!

– Momci, načisto sam vas skapirala – reče smireno Nina Skaj. – Vi u stvari meni nudite posao… političara. Ali moraću da odbijem vašu ljubaznu ponudu. Verujte mi na reč, moji roditelji i rodbina jedva podnose i ovo čime se bavim… Mislim da mi ne bi oprostili ako bi počela da se bavim i politikom… Žao mi je… Ali ja ću vam dati kontakte svih pobednika rijalitija… Možda neko od njih i pristane, nikad se ne zna…