Ozbiljan protivkandidat 1

Predsednikov sekretar je u lošem raspoloženju pozvao Direktora BIA-e.

– Molim te reci mi… šta si mu to uradio! – odmah je prešao na stvar. – Predsednik je posle tvoje posete i vašeg razgovora jako neraspoložen, ništa nije hteo da doručkuje, ni kafu nije popio… i samo uzdiše! Molim te reci mi… moram da znam… čime si ga tako zabrinuo?!

– Pa samo sam mu rekao… za novog kandidata udružene opozicije – priznao je Direktor BIA-e. – Što planiraju da ga kandiduju za nove predsedničke izbore… ništa više…

– Ne mogu da verujem! – povisio je glas sekretar. – Pa zar je moguće da bilo ko može da bude i približan konkurent našem predsedniku!? Pa on je… fantastičan! On je…savršen…u svim oblastima! Pa njega glasači prosto obožavaju! Pa on na svakim izborima uzima najmanje 60%. glasova…pa naviše! Do sada na svim izborima nije imao ni približno ozbiljnog protivkandidata! Sve neke…budaletine i luzeri!

– Pa i ja sam mu sve to rekao…baš kao ti- potvrdio je Direktor BIA-e… -i još sam ga podsetio da mi sve živo kontrolišemo, da su svi mediji potpuno pod našom komandom, da su naši glasači takođe potpuno…pod kontrolom…I da nema ni teoretske šanse da neko može…ikada…da ga pobedi…Ali on se nekako…sav sneveslio…I samo ponavlja: „Taj će imati veću podršku od mene“. .

Sekretar je počeo već i da viče.

– Ja ne mogu da verujem! Ja ne mogu da verujem da je naš Predsednik izgubio samopouzdanje! Pa on je…rođeni pobednik! Njega bre narod…obožava!

– Nemoj vikati, šta ti je? – pokušavao je Direktor BIA-e da smiri sekretara.- Pa i ja sam mu to pričao…rekao sam mu: „Šefe ti ćeš biti naš doživotni predsednik, ništa se ne brini!“ Ali on samo ponavlja: „Taj će imati veću podršku od mene“.

– Ja znam da je to državna i bezbednosna tajna- usudio se sekretar.- Ali možeš li mi molim te reći…ko je taj kandidat udružene opozicije…koji će navodno imati veću podršku od našeg voljenog predsednika?

– Pa ne mogu ti reći ime – priznao je Direktor BIA-e – jer smo do imena došli…malko nepropisno… Ali mogu ti samo reći da je po zanimanju…psihijatar.

– Psihijatar! O neeee! – povikao je sekretar – Pa zato se zabrinuo Predsednik! Ako za psihijatra budu glasali. ..svi koji…Pa tu će biti i mnogo naših! Izvini moram da prekinem! Hvala ti na informaciji, moram da žurim..da tešim Predsednika… Ovo nam je stvarno prvi ozbiljan protivkandidat do sada!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.