Pravni paradoks 1

Jel’ ti znaš, burazere, šta je pravni paradoks? E pa nisam ni ja znao do pre neki dan… a sad sam ekspert…

Bio sam već prilično popizdeo od ovog drndanja i ovih nekih glupavih mera povodom ovog virusa korone, a onda su, kao što i sam znaš, kao šlag na tortu, uveli da se ne sme ni u kafane i kafiće ako nisi primio vakcinu!

E tu mi je pukao film, odem do Doma zdravlja, nađem mog školskog druga doktora Jovanovića i objasnim mu problem, odnosno da mi treba potvrda da sam vakcinisan.

On počeo nešto da vrda, kao to se ne sme, zabranjeno i ti fazoni, ja mu tutnem trista evrića i dogovorimo se da dođem na vakcinaciju a on da mi ubrizga umesto vakcine vodu, i rekao mi kada da dođem.

Nije da se ja sad nešto plašim te vakcine, nego mi tako došlo da neću da se vakcinišem u inat, jer ne podnosim da mi neko naređuje.

A i naslušao sam se svakojakih slučajeva posle te vakcinacije pa sam mislio da to, ako se može, izbegnem.

I dođem ja na vakcinaciju, sedim i čekam, dođem na red, uđem, zavrnem rukav, tu sedi neka sestra, ja za svaki slučaj kažem da sam pacijent doktora Jovanovića, ona samo klima glavom, ja računam sve ok.

Taman ova mene ubola, pojavljuje se u ambulanti moj školski, pa kaže: Dobro bre, Džoni, zar ti nisam rekao da sačekaš u čekaonici!

Ispostavilo se da se nismo dobro razumeli, da sam ja trebao da sačekam dok se svi izređaju pa da mi on na kraju, kad se svi raziđu, ubrizga kao fol vakcinu i da potvrdu.

A umesto potvrde i vode, ja dobio pravu vakcinu, a istina i potvrdu.

Ja sam naravno totalno popizdeo, cimnem mog vajnog školskog druga doktora Jovanovića, kažem da se nismo tako dogovorili, da me je gadno izradio i da će morati da mi vrati kintu.

Kaže meni školski ‘ladno, jbg, Džoni, bio je dogovor da dobiješ potvrdu, pa eto, dobio si potvrdu.

Odem kod advokata onako besan, kaže mi advokat: Gospodine Džoni, to vam je pravni paradoks. Ne možete da tužite nekoga ako ste mu pre toga dali mito. Davanje mita je krivično delo.

Ja onako besan nameračim da tužim makar tog proizvođača vakcine jer mi je ruka bila crvena kao kineska zastava, ali kaže advokat da na vakcinama sitnim slovima piše da proizvođač ne odgovara za posledice vakcine… I tako ti ja jbg postadoh ekspert za pravne paradokse…

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.