Protest srpskih biljaka 1

Mi, srpske biljke, nikad Vam se do sad nismo lično obraćale.

Nismo Vam pisale ni kad su nas sekli iz čista mira, kad su nas krčili bez plana i razloga, kad su nas zaprašivali i trovali, gazili i kidali, testerisali i ložili, brali i kosili, mi smo sve to stoički podnosile bez reči i reakcije.

Potpuno smo svesne svoje uloge za srpski narod, mi smo tu da služimo, hranimo, ulepšavamo, prečišćavamo srpski vazduh i slično, i mi se nikad nismo bunile.

Međutim, ovog puta zaista moramo da dignemo svoj glas!

Činjenica jeste da se mi srpske biljke uopšte ne bavimo politikom niti se mešamo u politiku, iako često imamo ozbiljne posledice zbog kojekakvih pogrešnih političkih odluka.

Ali sada smo jednostavno revoltirane!

Mi srpske biljke želimo pre svega da Vas obavestimo da imamo vrlo ozbiljnog i jednoglasno izabranog kandidata za predsednika srpske vlade. To je  naša domaća šljiva! Smatramo da, od svih nas, ne postoji bolja biljka za tu funkciju. Domaća šljiva na najbolji način može da bude predstavnik srpskog naroda, srpske tradicije i istorije. Domaća šljiva takođe, što ne reći, poseduje i  ozbiljni integrativni i saborni potencijal, jer nije slučajno čak i čuveno proročanstvo Tarabića najavilo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu. Pa zašto to ne bi bilo već danas!

Neka srpski narod stane pod svoju šljivu, neka se najzad ujedini i  krene u bolju i svetliju budućnost!

A Vi ste se, poštovani Predsedniče, ponovo opredelili za totalnog stranca! Ponovo je Vaš izbor bila nekakva vrlo sumnjiva tropska biljka, i to iz roda dudova! Pa gde može neki dud da bude bolji od naše šljive, nema šanse! A čak nije ni prirodna, nego sobna biljka!

Dakle, ako ste se već odlučili da za mandatara nove vlade ponovo izaberete  biljku, zamolili bismo Vas da još jednom preispitate svoju odluku.

Srbijom treba da vlada domaća šljiva, a ne nekakav fikus!

Sa nadom u Vašu mudrost,

Zeleni pozdrav,

Srpske biljke.