Najzad se oglasilo zvonce pred vratima. Kad sam otvorio, zamalo nisam pao u nesvest.

Umesto očekivanog Deda Mraza, pred vratima je stajao – lično Predsednik!

– Dobro veče, dragi moji Srbi i Srpčići, evo mene, vašeg ubedljivo izabranog i nepobedivog predsednika, da vas obraduje za Novu godinu!

Predsednik se rukovao sa mojom mlitavom rukom i ušetao u stan.

Za njim je nahrupila ekipa novinara i snimatelja, a mi smo odjednom na našem televizoru ugledali predsednika i nas, u našem stanu.

Bio je to direktan prenos.

– Recite slobodno i iskreno svom predsedniku… šta ste lepo očekivali za Novu godinu? – sijao je raspoloženi Predsednik i smeškao se prema kamerama.

– Pa… – jedva sam se povratio od prvog šoka – izvinite, gospodine predsedniče, baš ste nas iznenadili… Sad sam i totalno zbunjen… Mi smo u stvari očekivali… Deda Mraza…

– Verujem – smeškao se predsednik i dalje u kamere – verujem da ste očekivali Deda Mraza… Ali u opisu mog posla je da poklanjam i obećavam građanima Srbije… tako da sam bio prinuđen da preuzmem i poslove Deda Mraza… Ali meni ništa nije teško za naše građane… Ništa ne brinite… evo ispuniću vam odmah vašu želju. I koliko sutra, dobićete… Deda Mraza!

– Ali, gospodine Predsedniče – pokušao sam da ispravim stvar – ne insistiramo mi toliko na samom Deda Mrazu… Mislim, njemu svaka čast… Ali decu više interesuju… pokloni… pa ako biste Vi mogli da nam date…

– Eee, mili moji Srbi! – prekinuo me je Predsednik sa neprekidnim osmehom – vi ste svi kao neka deca… Ja vam ispunim jednu želju, vi odmah tražite sledeće… Pa polako… strpljenja… Želeli ste Deda Mraza, dobićete Deda Mraza!

– Ali… izvinite na neskromnosti – ipak sam pokušao – ima li nade da dobijemo možda ipak i neki mali novogodišnji poklončić?

– Eee, to vam sada ne mogu otkriti! – baš se zabavljao naš Predsednik. – Ali uskoro ću imati zajedničku konferenciju za štampu sa Deda Mrazom pa ću mu preneti sve vaše molbe. Onda ćemo zajedno detaljno razmotriti sve vaše predloge, pa ako bude prostora u budžetu… Na vama je samo da redovno gledate televiziju! Laku noć, dragi gledaoci! Sretna nova 2018. godina!

Tog trenutka svetla su se pogasila i kamere isključile.

Predsednik je prestao da se smeje, i bez pozdrava nestao u noći…