Garderoba, kola, nakit, obezbeđenje, helikopter…

Sve sam to sama zaradila. I još mnogo, mnogo više!

A počelo je onda kad sam pobegla u svet iz naše siromašne Moldavije u potrazi za boljim životom. Stopirajući po Evropi stigla sam u tu nepoznatu zemlju. Izabrala sam lep i prometan ugao blizu parka i krenula na posao.

Već prva mušterija ukazala mi je da sam došla na neobično mesto. Gospodin je pošteno platio, a zatim mi je rekao da mu se baš sviđam i ponudio posao njegove sekretarice. Navodno, više mu se isplati da mi daje platu… nego honorar. I da je takav običaj kod njih. Pokušala sam da mu objasnim da već imam svoj dobro plaćen posao, ali nisam htela da se inatim sa tuđim običajima, pa sam ipak pristala.

U novoj firmi sam, zahvaljujući svojim kvalifikacijama, vrlo brzo napredovala. Za kratko vreme prešla sam na posao direktorove sekretarice, pa savetnice, pa zamenice, i na kraju su me moji mili radnici jednoglasno izabrali za direktora.

Posle naimenovanja na novu dužnost naša firma je silovito napredovala, jer sam uspešno i lako sklapala sve poslove. Poslovni partneri jednostavno nisu mogli da odbiju moje ponude i postali smo najjača firma u zemlji.

Kao najuspešniji direktor predstavljena sam političarima i sa njima odmah našla zajednički jezik. Od tada je krenula moja politička karijera. Izabrana sam za odbornika, pa poslanika, pa sekretara ministra i trenutno sam kandidat na izborima za gradonačelnika.

Zato sam i došla, drage koleginice. Vodim vas sve kod mene.

Sa vašim kvalifikacijama, ako sve bude u redu na izborima, bićete mi neophodne za formiranje gradske vlasti.

U toj zemlji uspeh vam je zagarantovan.