Kad polete tvitovi i perje 1Foto: Stanislav Milojković

Dakle ovako. Skorih dana – najkasnije za četiri meseca – iz štampe izlazi moja nova knjiga (žanr: dokumentarna proza sa elementima političke i klasične pornografije ) u kojoj ću se studiozno, potanko, ne lapidarno, kao u Famoznom, nego mnogo potkrepljenije i ubojitije i posprdnije, pozabaviti svim temama (i personama dramitis) o kojima ovde pišem. Leteće tvitovi i perje.

Već čujem podfamozne urlike – izdaja, izdaja , opet Beba , opet Službeni glasnik – ali gle Sebastiana Kurtza, knjiga će izaći kod Lagune. Čisto da madam Bećkovićevoj stavim na znanje da knjige objavljujem tamo gde ih i inače (većinski) objavljujem

Ali o tom potom, kad izađe knjiga i kad polete naslovni tvitovi i perje. Sada ćemo se pozabavit opstojatelstvima u redakciji Danas, u koju u četvrtak navratih da odgovaram na fejsbuk pitanja. Najpre me, Selena, devojčurak koji mi je pravio pitanja, upita kako mi se sviđa Coraxova karikatura, ja (po običaju) rekoh da je Corax uvek Corax, onda mi Selena, očigledno u nebranom grožđu, poturi karikaturu pod nos, ja se bolje zagledah i videh da je Corax izobrazio moju malenkost kako gura auto u kome sedi Vučić, onda se zagledah još bolje i ugledah Coraxa kako mu Đido gura Sebastian u zdrav mozak.

Da bih Coraxu pokazao da no hard feelings, spreman sam – najozbiljnije govorim – da inkriminisanu karikaturu objavim kao naslovnicu gorepomenute knjige, a Laguna je spremna da mu to pošteno plati. Nadam se da će Corax pristati.

Idemo dalje. Nakon što završih fejsbučenje, svratih do glodura, Draže, da malo proćaskamo, kad – viđi vraga – ulazi Danasova novindžika Jasmina Lukač, za koju se priča – ne znam da li osnovano ili ne – da je Đilasova poverenica u Danasovoj redakciji. Prethodno nisam imao čast upoznati uvaženu damu.

Ovo je Jasmina, ovo je Basara, reče Draža, ja dami pružih ruku, kad ona kao iz topa, ja neću da se rukujem sa vama, vi u vašim romanima pišete svašta o ženama i spaljujete veštice, da se ja pitam ja bih vas oterala iz Danasa, vi ste gadan čovek, isti ste Dobrica Ćosić. I pročaja.

Mislite li da mi je bilo neprijatno? Ma jok. Daleko od toga. Naprotiv, Bilo mi je vrlo prijatno, jer je potuljena, arogantna prostakuša – sklona pasivnoj agresivnosti, (polu)svesna da je neću oterati u 3LPM samo zato što ima sreću da je ženskog pola (mada nisam siguran da je i ženski pol iste sreće) – kao na pokaznoj vežbi pokazala kakva je ta „bolja“ i „demokratska“ Srbija koja podržava Đilasa i kakav je, uostalom, i njihov vožd i sponzor.

Da li vama. čteci moji, goreopisano prebacuje ponešto iz dupeta u glavu, a da li vi, madam Bećkovićeva, vidite neku razliku između ostrašćenih bljuvotina Orlića ili „Gremlina“ Martinovića i kanonade ničim izazvanih prostakluka Jasmine Lukač. Ako i dalje mislite, da nisu „svi isti“ i da je to OK, jer je Lukač „protiv“ Vučića, savetujem vam da provučete kosku kroz nos, jer je to običaj u plemenu Zulu.