Koga, cenjeni publikume, Branislav Peranović, samozvani iscelitelj, izleči od droge, tome posle ne pada na pamet ni rakiju da omiriše, tako se govorilo u krugovima manje-više izlečenih narkomana. Rečeni čudotvorac se pre nekoliko godina proslavio batinanjem nejakih drogaša koji su tražili spas u nekakvom lečilištu u nekakvoj Crnoj Reci u Artemijevoj eparhiji.


Da, da, iscelitelj Peranović je svešteno lice, narodski pop, o čemu svedoče brojne fotografije sa bradom i kamilavkom. Kada je izbio skandal, Peranovićeva banja Vitezda je zatvorena, skandal je potrajao nekoliko dana, postavljalo se tu neko vreme pitanje otkuda nestručnom licu, bez obzira na „svetost“, pravo da se laća komplikovanog lečenja (i da ga papreno naplaćuje), a onda je naišao onaj moj debeli vuk i sve to u slast smazao.

A Peranović je, kako stvari stoje, otvorio novu odvikavaonicu od teških opijata, ovoga puta u Jadranskoj, tako tvrde novindžije, Lešnici, u blizini Loznice. Blizina Loznice mi govori da je pravo ime Lešnice ustvari Jadarska, daleko je Jadran, ali to nije mnogo bitno za tragičnu priču koja je potvrdila izreku nomen est omen. U Lešnici je, naime, pre neki dan pronađen leš. Peranović je ovoga puta preterao sa terapijom. Posumnjavši da se štićenik lečilišta vratio sa vikenda drogiran, pop ga je, u duhu jevanđelja, tresnuo gvozdenom štanglom po glavi i tako ga rastavio s dušom. Sada Peranović čami u pritvoru, brani se ćutanjem i uzda se u blagonaklonost srpskog kadiluka prema sveštenim licima i u animozitet istog prema narkomanima. Peranovićevu uhapšenost potvrdio je i Dačić, lično.

Po mom sudu, Peranović u pritvoru ne bi trebalo da čami sam. Neće biti da je novoosnovano lečilište/gubilište iscelitelj otvorio na svoju ruku. Ne bih rekao da je on čovek spreman da radi na crno. Smeo bih se kladiti da azil u Jadranskoj (Jadarskoj) raspolaže kompletnom papirologijom i da – manje-više – uredno plaća porez i pročaja. U tom smislu, šaljem policajnom popečitelju, Dačiću, SMS u kome ga umoljavam da snagama reda naloži istragu o tome ko je, kako i zašto jednom nestručnom licu, dokazanom nasilniku, izdao dozvolu za otvaranje detoksikacione radnje. Možda je tu i neka kinta pala, možda se neko službeno lice posredno ugradilo u smrt počivšeg narkomana. Nikad se ne zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari