Kako vam drago 1

(Peca)

HOĆE BOJKOT – NEĆE BOJKOT

Poštovani čitaoci, svoje predloge, sugestije, mišljenja, pozdrave i želje šaljite u zatvorenoj koverti na adresu: Udružena demokratska opozicija (UDO), Terazijska česma bb.

Fala.

MILOŠ, MIŠA, MIŠKO

Odlukom vladajuće većine, srpski knjaz Miloš više se ne preziva Obrenović nego Veliki. Kad mogu braća Rusi da imaju Petra Velikog i Katarinu Veliku, možemo i mi našeg Mišu.

S tim u vezi a ionako, u krugovima cinika, tajkuna, fašista i ostalog ološa (cca 127 komada) čuje se pitanje: koji sledeći srpski auto-put će poneti ime po mustri još jednog ruskog vladara, po Ivanu Groznom. I koji će to srpski vladar biti?

ODE MIŠKO

U sredu je potpisan kupoprodajni ugovor kojim su američki Pepsi i češki KMV postali stopostotni vlasnici poznate srpske kompanije „Knjaz Miloš“.

„Veliki.“

UTATA

Danonoćnim zaleganjem silikonskog odeljenja Ministarstva inostranih poslova Srbije i Ivice Dačića lično, priznanje tzv. države Kosovo do sada su povukli i: Unija Komora, Sao Toma i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Papua Nova Gvineja, Palu, Solomonska ostrva, Komonvelt Domenika, Togo i Žika Obretković.

BASTION

Iako tamo daleko od nje, vaskoliku Crnu Goru od Montenegrina, NATO-a, Miraša Dedeića, „crnogorskog jezika“, Vatikana i Latina starih varalica brani samo jedan čoek.

RUNIJA

Iz dobro obaveštenih izvora u niškom Humanitarnom centru saznaje se da će Srbija na jesen i zvanično pristupiti Evroazijskoj uniji koju, uz matušku Rusiju, čine još Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan. Posle potpisivanja pristupnice 25. oktobra, naša zahuktala privreda moći će u ove bratske zemlje umesto onih 10.000 kragujevačkih fijata da izveze 400 tona tvrdog kravljeg sira!

Gde da nađemo toliki sir, jebote?

PREOBRAŽENJE

U ponedeljak bilo Preobraženje. Tog dana preobrazila se i gora i voda. I Zlatibor i Gazivode. I Fruška gora i Pomoravlje. I Brankovina i Nenad Jezdić.

Samo su Srbi ostali isti. Ovakvi.