„I sutra, kad dođe do poslednjeg boja,

hajde da se više ne lažemo i bajemo,

ja ću dati Kosovo, Otadžbino moja,

znajući šta dajem i zašto ga dajemo.

(A Vučić: Dijalog)“

Srpski domaćin: Upekla zvezda da bog sačuva, sve izgore. Kukuruz šljonuo, užuteo, sparušio se, sprčio, klip mu ovolicki. Od letine će u „ikea-ambar“ da turimo čarlamu što smo je udarili Hrvatima i njihovim proizvodima biljnog i životinjskog porekla, jal one dve gloginje što pretekoše od lane. Srećom, udari srpska truba odovud te se okupismo da odanemo… I da dokonamo šta nam je činiti.

Dete, daj još dve kile od bubrežnjaka… I staklo piva!

Srpski političar: Ko ne razume Guču taj ne razume Srbiju, hik. Cela Srbija je Guča, bre! A još kad s Dodikom donesemo „Deklaraciju“ i pristupimo svesrpskom „Dijalogu“ – gde će nam biti kraj! Hik.

Srpski radnik: Kad je ono onomad mogao Toma da prekine štrajk glađu i žeđu i da se pričesti, možemo valjda i mi. Našu pravednu borbu za radnička prava nastavljamo kad zaladi, na jesen. Kao predsednik našeg „Sindikata“ u šestom mandatu, obećavam da ćemo se boriti da nijedan jedini srpski radnik ne nosi više bambi pelene nego isključivo pampers!

Srpski duhovnik: Bože Savaote jedini i svemogući, blagoslovi ovu časnu trpezu i ovo reš šilježe, i prasence ovo pečeno, i ovo vino rujno kako belo tako i crno, može i ružicu, i ovu kupus salatu, i ovu pogaču potočarku, a kad si već tu, i budući svenarodni „Dijalog pravoslavni“. Amin.

Srpska pevačica: Molim? Koju pesmu želite? „Tebi se vraćam, Kosovo“? Ne, tu pesmu više ne držimo na repertoaru… Može li „Igrale se delije“?

Srpski student: Na Exitu je bilo kul, ovde je super! Ja i moja ekipa ne spavamo već treću noć, ni pred ispite nismo ovoliko džonjali… A to što studiramo već jedanaestu godinu, to utvrđujemo gradivo. Kad je mogao Pašalić, možemo i mi budući zaštitnici građana. Nismo od onih odlikaša što već na prvoj godini vade vizu…

Srpski opozicionar: More, kakva, bre, žuta patka, došao sam da se opustim… Igrale se delijeeeeee…

Srpski biznismen: Sve moje kolege, svi burazeri su ovde… Eno, pod onom šatrom se sastajemo, pravimo kombinacije, dogovaramo, raspoređujemo… Jedva čekamo da počne opštenarodni „Dijalog“ pa da uzmemo učešća i neki državni poslić.

Srpski lopov: Nemam ti ja vremena, burazeru, spadoh s nogu od posla…

Srpski poštar: Izvinite, gde mogu da nađem gospodina Žiku Obretkovića, imam za njega specijalni poziv za „Dijalog“? Dobro de, znam da je tu Rasim LJajić, on je uvek tu negde…