Dostupan je na Netfliksu pod engleskim naslovom „The Devil’s Mistress“, dok mu je originalni naslov „Lida Baarova“. To je zapravo najklasičnije urađena televizijska drama sa korektnom glumom kakve su nekada televizije Beograd, Zagreb i Sarajevo snimale „na veliko“ kada je u javnom televizijskom prostoru postojalo ono što se zove dramski program. U glavnoj ulozi pojavljuje se glumica Tatiana Pahufova, a ulogu Jozefa Gebelsa tumači Karl Markovics. Sama istinita priča prema kojoj je ovo ostvarenje snimljeno dovoljno je intrigantna. Reč je o ljubavnoj vezi između slavne češke glumice Lide Barove i jednog od najznačajnijih ljudi Trećeg rajha Jozefa Gebelsa. Korektan scenario potpisuje Ivan Hubač.

Lepa glumica Lida Barova u burnoj istoriji ljudskog roda nije bila jedina koja se zaljubila u zver, samo što stvarni život nije bajka: zver se nije pretvorila u prelepog princa, a zaljubljeni par nije živeo dugo i srećno do kraja života. Lida Barova je zbog te ljubavne veze ispaštala i plaćala ogromnu cenu do kraja svog života. Sama je kazala kako je u životu mogla da prođe i mnogo gore, mogla je, kako je rekla, da završi i kao ljubavnica Adolfa Hitlera. Knjigu o njenom životu objavio je beogradski Clio. Reč je o delu „Bekstva Lide Barove“ čiji je autor Jozef Škvorecki a napisao ga je prema glumičinim kazivanjima. Prevod sa češkog jezika potpisuje Danka Nikolić. Na tristotinak stranica ovog dobro napisanog štiva imate sve: napetost, ljubav, izdaju, zapažanja o društvu, istoriji, lična sećanja. Autor je vešto ispričao ono što je Lida Barova želela da kaže. Uspeo je da nam precizno približi svet u kome se tada slavna glumica kretala, a i da odgovori na pitanje zašto je gospodična Barova odbila da ode u Holivud kada joj se to otvoreno nudilo. Neke njene koleginice poput Marlene Ditrih su tu ponudu, recimo, oberučke prihvatile.

Ovo je jedna od onih, gospodski ispričanih, dobrih priča, gde se lepim jezikom i upotrebom svih njegovih nijansi i značenja reklo sve što je Lida Barova mislila da treba. Smutna i teška vremena ljude teraju na različite izbore. Knjiga otvara brojna pitanja, između ostalog i ono glavno: da li Lida Barova za nacionalsocijalistička zverstva i zločine nije znala ili nije htela da ih vidi? Lide Barove više nema, preminula je 2000. godine. Ostala je iza nje i ova knjiga koja je izuzetno korisna za svakog ko hoće da sklopi kockice i da razume vreme u kome su počinjena verovatno najveća zla u istoriji čovečanstva.