p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

Zgodno je pomenuti da je pomenuti gazda Silvio Berluskoni uvek originalan ili orgijonalan. Takođe i da je u tim Milana po Mihajlovićevom izboru igrača letos potrošen ogroman novac, a pred finiš prvenstva ekipa se nalazi na šestom mestu i projektovana Liga šampiona je ostala nedostižna. Kontroverzni Silvio jeste pre dve nedelje obećao srpskom treneru da će ostati na klupi do finala kupa Italije sa Juventusom, ali je nesumnjivo i Siniša na početku obećao nešto više od sasvim skromnih rezultata.

Jutro posle otkaza Mihajlović se preko Tvitera oglasio porukom koja potpuno negira uvreženo mišljenje da mu je „kratak fitilj“ onemogućio još uspešniju fudbalsku karijeru, a sličan je njegov efekat i na ovu trenersku. „Hvala za svu ljubav, ovo je bila velika čast“, poručio je tad već bivši trener Milana, obraćajući se verovatno svima drugima sem Berluskoniju, ali ostavivši i njemu mogućnost da to shvati kako hoće. Kako god, Mihajlović neće na Biro za nezaposlene, u fioci već navodno ima dobru ponudu rimskog Lacija.

Rođen je u Vukovaru, tačnije Borovo selu pre 47 godina, a fudbalski se afirmisao u Vojvodini i kasnije Crvenoj zvezdi. Bio je svojevremeno i jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svetu, jednom je u Italiji čak tri puta poentirao iz slobodnjaka na istoj utakmici. Odlikovao ga je i oštar jezik, sebe je predstavljao kao velikog Srbina i patriotu i u više navrata je izjavama izazivao burne reakcije posebno u Hrvatskoj. Ostala je zapamćena i njegova izjava da je jedini fudbaler koji je pročitao sve od Andrića.

Mnogi su mu, pre svega zbog prgavog karaktera, davali male šanse za uspeh u trenerskom poslu. NJegova dosadašnja karijera, iako vezana samo za Italiju, ne može se smatrati neuspešnom.

Za domaću javnost najzanimljivija je njegova epizoda kao selektora reprezentacije Srbije. Nije uspeo da se plasira na Mundijal u Brazilu 2014, posle toga je abdicirao, ali ostaće upamćeno da je na svojoj promociji najavio da će svaki reprezentativac morati da potpiše „ugovor o etici“ i da se ponaša u skladu sa njim. Kao selektor se čvrsto držao principa da svi igrači moraju da pevaju himnu, zbog čega je ušao u konflikt sa Ademom LJajićem, a ubrzo se posvađao i sa Nemanjom Matićem.

Oženjen je Italijankom Arianom, sa kojom ima petoro dece.