Na finalnoj utakmici, makar za njegove standarde, „nigde ga nije bilo“, ali je opet imao „daljinski“ da svetla reflektora usmeri na sebe. A čega to još ima u tom vrhunskom fudbalu, pa da još o nečem presuđuje, pita se običan fudbalski plebs, kao indirektni saučesnik nadrealno-virtuelnih cifara koje se daju za transfere fudbalera.

Ronaldo je jednostavno u pravo vreme i na pravom mestu želeo da podseti gazde Reala da su se stvari promenile iako je njegov ugovor još na snazi, da je ljubav nešto sklono eroziji te da on u 33. pune eto želi da novim ugovorom „zabetonira“ egzistenciju svih svojih potomaka. Iako su se još polovinom aprila iz Reala pojavili glasovi da su spremni za „povišicu“ i da bi „CR7“ umesto 21, od sada zarađivao 30 miliona evra po sezoni, uz moguća još dva miliončeta kroz bonuse. I tako sve do 2021. kad ugovor ističe.

Ronaldo ima i gomilu reklamnih ugovora, od kojih je najjači onaj doživotni sa „Najk“-om od milijardu i dvesta miliona, Ronaldo sigurno i sam ne zna šta ima, videli smo ranijih godina da siroma zbog toga ume da zaboravi i da plati porez od par miliona, ne zato što neće, već se „zaturi“. Momku poreklom iz siromašne porodice sa portugalskog ostrva Madeira, sasvim sigurno, oči bode nešto drugo. Čak i sa povišicom, on će ostati treći najplaćeniji fudbaler na svetu posle Lionela Mesija (45 miliona evra neto) i Nejmara (35 miliona eura neto), a to „treći“ itekako smeta njegovoj sreći. Posebno posle nagoveštaja da bi u Real trebalo da dođe baš Nejmar, bez sumnje za platu veću nego u PSŽ-u. U igrici multimilionera posle nekog pređenog nivoa više se ne barata ciframa, nego sujetama.

Kontrailustrativna je priča od prošlog leta. Step Kari, siva eminencija Golden Stejt Voriorsa, bio je na izlasku ugovora po kojem je zarađivao desetak miliona dolara godišnje. Mediji su ga pritiskali pričom da je sezonu odigrao za tri puta manje para nego pridošli Durent, a on je kao na parketu poentirao. „Čemu te priče, jesam li ja možda ugrožen, ne mogu da izdržavam porodicu ili sebi nešto da priuštim. Ne znam u čemu je vaš problem, živim bezbrižno, fenomenalno sam plaćen“- prilično ljuto je pogodio suštinu.

Nije Kari verovatno jedini izuzetak, ali Ronaldo je definitivno neko ko je uspostavio pravilo na planeti gde divljaju dispariteti. Gde jedan koji je dobar u nogama vredi kao na hiljade onih koji rade glavom. Da ćuti makar ne bi pokazao koliki je seronja.