Pa šta ako Srbija manje od 200 dana do Mundijala u Rusiji nema selektora, naći će ga nekako, „konkurs“ je raspisan, nije doduše nigde objavljen, ali ima ko o tome misli, ko je „smislio“ i Muslina, pa se u Rusiju plasirao. Uostalom, bitno je da su igrači tu, oni će na Svetskom prvenstvu juriti loptu a ne selektor.

I nema razloga za brigu. Dok se ovih dana bivši selektor i sadašnji menadžer prepiru oko toga ko nije pristao na čije kombinacije, u srpskoj „kući fudbala“ kao da je sve pripremljeno da nekom budućem Muslinu posao bude maksimalno olakšan. Očigledno je da je spisak putnika u Rusiju skoro završen, ima tu još par dilemica oko nekoliko mesta, ali se zato i neće žuriti sa imenovanjem selektora dok se lepo izbor igrača na završi da on ne bi morao da lupa glavu i gubi vreme. Tačnije, to će možda biti i „kvalifikaciono“ pitanje: ako se slaže sa spiskom dolazi u obzir, ako ne, nek ide sa Muslinom na francusku rivijeru i tamo gleda TV prenose iz Rusije.

Svi koji se čude i pozivaju na značenje reči „selektor“, očigledno nisu upoznati da natpisima „na tarabama“ ne treba previše verovati. Ko još veruje, uostalom, da Srbija na tom loptaškom karnevalu može išta bitnije da uradi, da prođe grupu i časno ispadne od nekog po definiciji boljeg? Ko je u zabludi da upravo oni koje su plaćeni kritičari Muslinove taktike, naknadno naravno, označili kao prestarele, prespore i prevaziđene, neće biti sigurni putnici, igrali ili ne? Ko još misli da već nisu poznata imena tih mladih i perspektivnih fudbalera čija cena samo „po spisku“ skače između 20 i 30 odsto, a ako zaigraju, još više? Ima li da još neko veruje kako će presudan kriterijum kod selekcije izbornika, posle onog kvalifikacionog, biti visoka i rezultatima dokazana stručnost, autoritet i dignitet? Ima li još naivnih koji na tvrdnju da se za izbor na tako populistički važno mesto pita pre svega onaj koji se za sve pita kažu – ma ‘ajde?

One igrace koji ne igraju u svojim klubovima, ili imaju zanemarljivu minutažu i ucinak, a koji su igrali ili pozivani kod Muslina, zamenice oni igraci koji takode nisu ni u protokolu ili igraju po B timovima, koji moraju da budu pozvani. Bio „selektor“ prvi predsednikov pik Piksi, koji je, uzgred, onomad glavom bez obzira pobegao iz Srbije zbog više nego ozbiljnih pretnji, neko drugi ili treci, od njega necete cuti ništa više nego da je i sam plasman veliki uspeh, i da na Mundijalu ništa ne može biti neuspeh.

Da ne pomislite da su se u Savezu s tim kockali, pa da nedobog odgovaraju za eventualni potop u Rusiji.