Počasni predsednik FSS, prvi sa tom titulom „doživotne zahvalnosti“, onako uzgred saopštio je da bi pristao da bude predsednik FK Partizan, ako bi mu ispunili nekoliko uslova. Ukratko: da papiri (čitaj: finansije) budu jasni i „čisti“, da se obezbedi 10 miliona evra za prvu ruku, te da sadašnje zaraćene strane postignu konsenzus o njemu kao spasiocu.

Tako su „nagađanja“ koja ispadaju iz navodnika kad se zna odakle su inspirisana, dobila i potvrdu iz prve ruke: gospodin koji je na funkcijama u fudbalu, što u klubovima, što u savezima već „sto godina“, eto pristaje i da žrtvuje bezbrižne i počasne penzionerske dane da bi pomogao klubu za koga navija. I „ničim izazvan“ javno ističe kandidaturu, postavlja uslove i čeka rezultate ispipavanja pulsa, pre svega „zna se koga“, ali i crno-belog plebsa koji je znao i da ga neumesno glorifikuje, što iskreno, što iz inata onim sa drugim prugama.

Tomislav Karadžić, dugogodišnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije, pre toga FS Vojvodine, prvi čovek Spartaka, pa Partizana, koga prijatelji i neprijatelji svih boja, a nekih posebno, zovu Tole, svoju popularnost, dakle činjenicu da za njega znaju i prodavačice po zelenim pijacama koje verovatno ne bi prepoznale nijedno ime i prezime fudbalera Partizana i Zvezde, duguje pre svega svojim crveno-belim oponentima. Rušili su ga svi, od istorijskih pokušaja Lukića, do očajničkih Terzića, a on je prvo „izabrao“ svog naslednika Kokezu, i ostao uz njega.

Predmet nagađanja ovih dana je pre svega na čiji mig je Tole reagovao, neko tog iskustva u kaljuzi srpskog fudbala, tačnije te „namazanosti“ sasvim sigurno se nije istrčao, zaleteo i tako solo odigrao. Biće da se „neko“ setio da su „frakcije“ u Partizanu već toliko uneredile motku da nijedna od njih ne bi mogla da opstane u sedlu, a nadasve perspektivni i „pozitivno kompromitovani“ Karadžić je, eto, tu sa viškom slobodnog vremena, ambicija i volje da pomogne, u interesu srpskog fudbala, naravno. „Neko“ se, eto, setio, Karadžić bi, eto, pristao, a nigde, baš nigde se ne pominje gde je tu interes Partizana, i ko bi uopšte na to pitanje mogao da odgovori.

U Zvezdi su očigledno procenili da im sa upravom u ostavci sjajno ide, ako je baš Karadžić jedina alternativa, mogli bi u Partizanu da pokušaju isto.