Najređi su izuzeci. Nije suvišno ovde pomenuti da i mediji za to snose debeo deo krivice.

Fudbalski savez Srbije je pre petnaestak dana „zvanično“ smenio selektora A tima Slavoljuba Muslina, dan-danas u javnost nije stigla informacija zbog čega je to urađeno. Niko iz FSS nije našao za shodno da saopšti da li je ugovor sa Muslinom raskinut ili nije produžen, „sporazumni prekid saradnje“ trebalo bi da znači ovo prvo, a u tom slučaju ostalo je tajna i koliko je to Savez koštalo. U Hrvatskoj je, recimo, to poznato.

Prvi aber iz FSS-a stigao je tek pre par dana, naravno „po drugom pitanju“. Sportski direktor Goran Bunjevčević u „izjavi datoj za sajt FSS“ rekao je da su sa različitim imenima kao kandidatima za novog selektora licitirali mediji, a da nijednu informaciju u javnost nije pustio FSS. Tvrdi on dalje da nije bilo izjava bilo kog funkcionera Saveza da se sa bilo kim pregovara, što je normalno jer se ni sa kim nije pregovaralo, samim tim niko nije mogao ni da odbije poziciju selektora.

Da krenemo redom, iako je ovde sve manje-više uneređeno. Sportski direktor Saveza niti smenjuje, niti postavlja selektora, on je tu valjda neki savetodavni organ, hajde da ne kažemo „izmišljen“. To je posao Izvršnog odbora koji valjda nije imao vremena da se skupi za tako hitan posao otkaza Muslinu, pa je taj posao odradio Odbor za hitna pitanja. Dalje, IO nije našao za shodno da se u međuvremenu sastane i da težinu „hitnoj“ odluci, i da je kako-tako obrazloži. Nikom u Savezu nije palo napamet da treba da sazove konferenciju za novinare i obnaroduje koji su dalji koraci, kriterijumi i rokovi za izbor novog selektora.

Onda je medij koji je medijski sponzor Saveza objavio da se pregovara sa Piksijem, onda su to preneli manje-više svi. Zatim je medij koji bi da bude medijski sponzor Saveza objavio da se pričalo i sa Paunovićem i da je on odbio saradnju, i to su neki iz nemoći preneli. I „konačno“ se na svom sajtu pojavi Bunjevčević da „objasni“ neobjašnjivo, da pritom opauči medije, i da od njih i kompletne sportske javnosti napravi majmune, uz njihov prećutni pristanak, naravno.

Priča o ludom i zbunjenom tako je dobila nastavak, Bunjevčević je, u skladu sa svojim prezimenom, iza sa sto katanaca zaključanim savezom prozborio.

Kao uostalom i njegov predsednik koji daje „sponzorske“ intervjue, a ne odgovara na nenaručena pitanja, a kamoli na ona „nezgodna“.