33. Festival mladih pesnika "Dani poezije 2018" 1Foto: Wikipedia

Predstavljanjem portreta pesnika Tomislava Marinkovića, dobitnika najznačajnijih pesničkih nagrada: „Branko Miljković“, „Vasko Popa“, „Miroslav Antić“ večeras će u Radul begovom konaku u Zaječaru otpočeti 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“.

Sa Marinkovićem koji je 2016 .godine nagrađen Disovom nagradom za ukupan pesnički doprinos razgovaraće direktor izdavačke kuće „Arhipelag “ Gojko Božović. Naredna tri dana u Radul begovom konaku, ali i u zaječarskim osnovnim školama, u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“, ali i na Trgu oslobođenja u Zaječaru odvijaće se programi „Dana poezije 2018“.

Sutra će biti predstavljeni učenički i radovi članova Udruženja osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama, kao i učeničkih radova, nakon čega će poklonici poezije biti u prilici da čuju razgovor sa hrvatskim pesnikom Tomislavom Domovićem. Dan kasnije, u petak, pesnici će gostovati u osnovnim i srednjim školama, a u večernjim časovima biće predstavljena sabrana dela pesnika Aleksandra Ristovića i poezija norveške pesnikinje Gunvor Hofmo. U subotu će na gradskom trgu u Zaječaru biti slušana poezija u okviru programa VokalIja Glasovi kada će biti emitovani autentični audio zapisi srpskih pesnika. Na završnoj večeri festivala biće promovisana knjiga pesama Tomorrowland, prošlogodišnje pobednice festivala Barbare Delać, nakon čega će nastupiti sedmoro finalista: Radovan Sinđelić, Anastasia Stoiljković, Nataša Gudelj, Milica Mitić Vučković, Jana Radičević, Sanjin Gičević i Aleksandra Batinić, a potom i proglašen pobednik 33. Festivala mladih pesnika.

33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“ odvija se pod pokroviteljstvom Grada Zaječara i Ministarstva kulture i inforisanja, a u organizaciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine- Centra za kulturu  „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari