Al Paćino o odbijanju legendarne role: Dao sam Harisonu Fordu karijeru 1Foto: Press Agency / ddp USA / Profimedia

Al Paćino jedan od najboljih glumaca svoje generacije, s ulogama u brojnim omiljenim filmovima kao što su “Kum”, “Lice s ožiljkom”, “Vrelina”, “ Karlitov put” i mnogi drugi umalo je svojoj filmografiji 70-ih  mogao da doda i omiljenu franšizu “Ratovi zvezda”.

Kako prenosi Index. hr, Paćino se umalo pridružio Marku Hamilu, Keri Fišer, Aleku Ginešu i Piteru Mejhjuiju u dalekoj, dalekoj galaksiji kao odmetnuti krijumčar Han Solo.

Osamdesesetdvgodišnji glumac osvrnuo se na svoju dugu karijeru u govoru u društvenom centru The 92nd Street Y u New Yorku u sredu i prisetio se svoje veze s Ratovima zvezda, rekavši  da su mu u to vreme nudili toliko projekata jer je bio „novi klinac u kvartu“.

„Pa, odbio sam Ratove zvezda. Kad sam tek došao, bio sam novi klinac u kvartu… Znate što se dogodi kad postanete slavni. Svi su kao: ‘Daj to Alu.’ Dali bi mi i kraljicu Elizabetu da igram“, rekao je Paćino, dodajući da  je Ratove zvezda preskočio jer ih ne razume, iako nije precizirao što ga je konkretno zbunilo u scenariju.

 Prisetio se i nezgode sa snimanja 

Zatim se našalio da je Harison Ford postao slavan zbog toga što on nije glumio Hana Sola

„Dali su mi scenario koji se zove Ratovi zvezda. Ponudili su mi toliko novca. Ne razumem ga. Pročitao sam ga, pa sam rekao da to ne mogu uzeti. Dao sam Harisonu Fordu karijeru“, rekao je legendarni glumac.

Ford je pre toga imao nekoliko manjih uloga na filmu i televiziji, poput Američkih grafita, Razgovora i Kung Fua, ali Ratovi zvezda su ga pretvorili u kultnu zvezdu.

Paćino se takođe prisetio brojnih anegdota iz svoje karijere, uključujući i nezgode kada je opekao ruku na pištolju snimajući slavno finale Lica s ožiljkom.

„Jednog dana pucamo, borimo se, ‘Pozdravi mog malog prijatelja’, ispalim trideset metaka, budem pogođen, pištolj pada, a ja bih trebao biti ranjen. Hteo sam da pokupim pištolj i stavio ruku na cev. Ruka mi se zalepila za nju i morao sam u bolnicu. Bio sam van snimanja dva sedmice“, prisetio se Al Paćino.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari