Alač: Priželjkujem ulogu od koje se privatno potpuno razlikujem 1Foto: Reebok

Serija „Tate“, film „Vikend sa Ćaletom“ i istoimena serija koja će se od sledeće godine emitovati na TV Nova S, kao i zanimljiv novi projekat na kom trenutno radi jasno pokazuju da je Anja Alač danas jedna od najomiljenijih i najtraženijih mladih glumica kod nas.

Međutim, uprkos brojnim angažmanima, čvrsto stoji na zemlji i poručuje da je najvažnije da radite ono što volite. Kada je tako, stvari postaju znatno jednostavnije i lepše.

„Svoju profesiju doživljavam kao svojevrsnu privilegiju i trudim se da u glumi uživam u svakom trenutku. Kada me pitaju za planove za narednu godinu volim da kažem da mi je jedini plan da cenim to što radim još više nego do sada“, kaže Anja.

Osvrćući se na brojne uloge, među kojima su one u serijama „Urgentni centar“, „Miris kiše na Balkanu“ i „Montevideo“, Anja ističe šta im je zajedničko i otkriva kakvu ulogu priželjkuje.

“Kada sumiram svoj glumački put, veoma mi je teško da napravim izbor uloga koje su mi draže od drugih, jer pristupam svakoj sa mnogo ljubavi i posvećenosti. Trenutno su mi najdraže one koje idu na aktuelnom pozorišnom repertoaru, a priželjkujem ulogu na filmu, potpuno daleku od mog privatnog senzibiliteta i načina života. Lik na margini”.

Alač: Priželjkujem ulogu od koje se privatno potpuno razlikujem 2
Foto: Reebok

Gledajući stare filmove, ni za jednu ulogu nije pomislila da joj je žao što nije bila njena, jer veruje da sve dođe kad treba i da ono što je za nju, ne može da je zaobiđe. S druge strane, smatra da je gluma, kao i sve u vezi sa njom, ranije bilo jednostavnije, sporije, kvalitetnije i hrabrije.

„Poštovale su se više vrednosti koje su danas izgubljene kroz gubitak kriterijuma. Sve ovo zaključujem na osnovu priča koje slušam i knjiga koje čitam o nekim prošlim vremenima“.

Ranije glumačke generacije ostavile su bogat legat mlađima. Na pitanje šta je to što bi ona volela da ostavi kao svoj pečat nekim novim klincima koji žele da budu glumci Anja odgovara:

„Volela bih da ostavim trag, tako da onima koji žele da se bave umetnošću, o kojoj god da je reč, dam neku vrstu motiva, entuzijazma i vere“, govori Anja tokom snimanja editorijala za Reebok Legacy patike.

Priča o Anji i Reebok se prožima kroz mnoge aspekte u kojima je „legacy“ ključna reč. Kao umetnica mlađe generacije ona svakodnevno stvara svoje nasleđe tako što aktivnostima oko sebe gradi zajednicu, u kojoj širi prave vrednosti, umerenost, pozitivnu energiju i jednostavnost, ali, kao što je i rekla, istovremeno daje motiv svima da u stvaralaštvu pronađu svoju svrhu, ravnotežu i zadovoljstvo.

Alač: Priželjkujem ulogu od koje se privatno potpuno razlikujem 3
Foto: Reebok

Taj potrebni balans je Anja dobijala i u porodici, uz mamu Vesnu Čupić i tatu Aleksandra Alača, od kojih je uvek dobijala podršku.

„Drago mi je što sam dar za glumu i muziku nasledila iz porodice, a kasnije sama usavršavala, i dan danas radeći na njima. Zahvalna sam roditeljima na velikoj podršci, na slobodi i poverenju koje su mi dali kada sam donosila odluku čime želim da se bavim.”

Komentarišući izazove sa kojima se ove godine pozorište suočava – od izmena radnog vremena, preko poštovanja epidemijskih mera, do izvođenja predstava pred manje brojnom publikom, Anja priznaje da je na momente teško, ali sa optimizmom dodaje da će i to proći.

„Mislim da svako vreme nosi svoj teret. Trudim se da kroz život idem sa svešću da u svemu postoji nešto dobro. Pozorište će izdržati i ovu krizu, u to ne sumnjam“.

Osim po talentu i ulogama, Anja je zapažena i po lepoti. Ipak, kako ističe, vodi računa o sebi u meri u kojoj to ne ugrožava njenu slobodu i nije opterećena trendom.

„Najudobnije se osećam u haljinama, a volim i sportski stil. Nove Reebok Legacy patike su veoma udobne i prijatne za nošenje. Reebok sam nosila i ranije i drago mi je da sam mu se vratila“, zaključuje Alač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari