Alban Ukaj: Danas više nije sramota mrzeti

Zavetnici protestvovali na otvaranju festivala „Miredita, dobar dan“

Ostavite komentar


  1. E moji zavetnici…dodjete tu da maltretirate umetnike, a kada biju ovi iz sns, vas nigde..
    svi ste vi potomci seselja tacno se vidi…

  2. Nije ovo nikakva kosovska umetnicka scena nego iskljucivo, jednonacionalna , albanska scena. Gde su Srbi, Turci, Romi, Bosnjaci koji zive na Kosovu? Oni se ne bave umetnoscu?

  3. Sta ce Jahjaga, nacionalistkinja i bivsa "predsednica" jedne nacionalisticke tvorevine na manifestaciji koja kao promovise povezivanje, upoznavanje i bazirana je na umetnosti? Kakve veze ima Jahjagin propagandni program sa savremenom umetnickom scenom ili sa mladima ili sa bilo cime? Da li ce na uzvratnoj manifestaciji u Pristini da nastupe Seselj ili mozda Nikolic i da promovisu neke svoje "knjige"?

  4. Stvarno nemam potrebu da se upoznajem sa kulturom sa Kosova. Imam potrebu da znam koje izvršio zločin u Žutoj kući, nad žeteocima, putnicima autobusa Niš ekspresa …

  5. Bekim Fehmiu jeste bio Albanac sa Kosova i Metohije, ali nije bio i ne može da bude albanski glumac jer nema nikakve veze sa Albanijom. Može da se napiše Albanac, ali ne može albanski jer je to netačna tvrdnja. Ako bismo bili još precizniji, rođen je u Jugoslaviji (Srbiji), Kosovo i Metohija kao teritorijalna jedinica tada nije ni postojala. Kao što je Tesla rođen u Austrougarskoj, a ne u Hrvatskoj, kao što ni Kirk Daglas nije beloruski nego američki glumac…

Ostavite komentar


Kultura

Seka Sablić

Gde god da korakneš, to je „demagogija do bola“: Glumica Seka Sablić o stanju u kulturi i društvu

Zamračili su sve zvezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić. Milena je mislila da je na crnim listima. Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na kolenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave, opisala je današnje stanje u kulturi i društvu u emisiji "360 stepeni" čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.