Anketa o festivalu ili "Kad si građanin, tvoje je da misliš" 1

Prošlo je pune tri godine od kada je građanstvo Ivanjice okupljeno oko Udruženja građana KudeS za Opštinu Ivanjicu postalo višak i nepoželjni član organizacionog tima festivala Nušićijada.

Nakon osam uspešno realizovanih festivala, marta 2018. godine građanstvo je zasmetalo, podsećaju iz KudeS-a.

„Opština Ivanjica je pre tri godine odlučila da joj građanski uticaj u stvaranju građanskog festivala kulture i smeha nije potreban. Odlučila je i da oživljavanje Nušića kroz njegova dela i duh nije potrebno, jer su se njegova dela preselila u život, pa i u sam festival, a njegovi likovi kreiraju današnju stvarnost.

Od tog događaja do sadašnjeg trenutka dešavanja su šarolika.

Danas, na Međunarodni dan šale, predstavljamo vam tri godine šarolikosti.

Saopštenje u celosti možete pročitati na web sajtu Udruženja građana KudeS -http://www.nusicijada.rs/ka-cetvrtoj-godini-u-egzilu-prognana-a-slobodna-nusicijada/ 2018-2020. učesnici Prognane a slobodne Nušićijade bili su oni koji se bore za slobodu, humor i satiru, i mahom su nastupali pro bono. 2018-2020. publika, gosti i gledaoci Prognane a slobodne Nušićijade bili su oni koji smeju da se smeju, i oni koji hoće da se pitaju. Udruženje građana KudeS je, u skladu sa dugogodišnjim načinom rada, nastavilo da ih pita: za mišljenja, predloge, zamerke i poruke. Rezultati ankete iz 2020. javno su dostupni na sajtu festivala“, poručuju iz Prognane a slobodne Nušićijade.

„Udruženje građana KudeS zahvaljuje se svima koji su u godinama progona, slobode, apsurda, potvrda, zatvaranja i otvaranja bili branitelji građanstva i građanskih vrednosti i koji nikada nisu zaboravili da govore, misle i da se smeju. Jer, kad si građanin, tvoje je da misliš, da govoriš. Da se smeješ“, podsećaju duhoviti Kudesovci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari