April u Beogradu Pozorišta mladih 1

Pozorište mladih iz Novog Sada gostovaće u Beogradu početkom aprila. Pod sloganom “April u Beogradu Pozorišta mladih” gostovanje otvaraju 5. aprila mjuziklom „Tri musketara“ u režiji Darijana Mihajlovića koji će izvesti u Pozorištu na Terazijama.

U okviru svog gostovanja u Beogradu, Pozorište mladih iz Novog Sada, koje ove godine obeležava 90 godina postojanja, svoju drugu predstavu Deca Paklene pomorandže u režiji Kokana Mladenovića, igraće 12. aprila u Zvezdara teatru.

Mjuzikl Tri musketara su duhovita, zabavna i vrlo poučna predstava, istovremeno scenski nadasve atraktivna, koja govori o važnosti prijateljstva i empatije, o tome da je dobro biti hrabar i samosvojan.

April u Beogradu Pozorišta mladih 2

Musketare igraju: Slobodan Ninković, Aleksa Ilić i Danilo Milovanović, a Dartanjan je Darko Radojević. Na sceni sa njima je skoro ceo ansambl Pozorišta mladih, a scenske borbe i songovi u ovoj predstavi posebno su atraktivni za mladu publiku.

Predstava Deca Paklene pomorandže, koja je inspirisana kultnim romanom “Paklena pomorandža” Entonija Bardžisa, istražuje izvore, razloge i povode mnogostrukog i raznolikog nasilja među mladima danas.

Zašto su nam deca sve agresivnija i surovija, zašto se na neshvatljivo maštovite načine međusobno ponižavaju i beskrupulozno targetiraju, kako u stvarnom, tako i u virtuelnom svetu, i zašto više nije dovoljno da se pitamo gde smo pogrešili, da merimo ko je više kriv: porodica, sistem vrednosti, sistem obrazovanja, društveno-politička klima u zemlji, mediji koji normalizuju nasilje i govor mržnje…

U predstavi Deca Paklene pomorandže igraju: Kristina Savkov, Nikolina Vujević, Anica Petrović, Danilo Milovanović, Aleksa Ilić, Darko Radojević, Miloš Macura, Aleksandar Milković, Nenad J. Popović i Stefan Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari