Vodič kroz albume Azre i Džonija Štulića: Autsajder koji nije umeo da prestane da to bude

Predstavljena knjiga Ivana Ivačkovića

Ostavite komentar


  1. Nisam baš voleo Džonijevu muziku i stil pevanja , način izražavanja ali kada je snimio „Fazane“… onda sam postao trpeljiv i preslušavao vinyl danima .
    Ipak je Džoni legenda !

    1. Џoni Štulić je najveći sin naših naroda i narodnosti, pa ti vidi. Često se setim kako mu je u jednom intervjuu oko početka Imovinskog rata postavljeno pitanje svih pitanja – je li on Srbin ili Hrvat. On je odgovorio da nije bitno. Pa kako nije bitno?! Pa lepo, za 100 godina neće biti ni jednih ni drugih. Na osnovu ovih 30-tak godina od tada, čovek je bio savršeno u pravu

  2. Džoni je definitivno numero uno na ovim našim prostorima, a nije da nije bilo konkurencije. Scena je 70-ih i 80-ih godina bila veoma jaka i kvalitetna.

  3. Ivačković je napisao knjigu svojih snoviđenja, smatra ja i frustracija, a nešto malo je potrefio i o Džoniju. Očigledno je da fiksacija Džonijem, kao i u slučaju Horvatove knjige, te potreba da mu se retroaktivno. očita lekcija, nije dobra osnova za kvalitetnu knjigu. Ista se ne može popraviti, nego, sedi, piši nanovo. I da, treba promeniti i pisca!

  4. Azru sam obozavao sve do izlaska albuma KAD FAZANI LETE (do tada sam ih imao sve),a onda sam prestao i nikada me nije povukla zelja da ih slusam.Danas mi je jedina prava domaca grupa LEB I SOL,oni me nikad nisu izneverili!

  5. Procitao sam knjigu u jednom dahu, preko noci. Meni su veoma dragi albumi Izmedju krajnosti, Balkanska rapsodija i Balegari. Ima tu snaznih pesama.Tvrditi za njih da predstavljaju kreativan pad, u najmanju ruku nije fer. Autor knjige je pretenciozan u tom delu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.