Bački Monoštor: „Bodrog Fest“ od 12. do 14. avgusta 1Baéki Monoőtor, foto: Bodrog Fest (Facebook)

Radionice za decu, izložbe, koncerti, u okviru „Bodrog Festa“, samo su deo bogatog sadržaja koji će biti u ponudi za sve posetioce tokom vikenda, od 12. do 14. avgusta, u naselju Bački Monoštor u Somboru.

Kako navodi portal SoInfo, dvodnevni etno festival hrane, tradicije i starih zanata „Bodrog fest“ počinje u petak, 12. avgusta, u 18 časova takmičenjem u kuvanju ribljeg paprikaša – „Bodroški kotlić“, nakon čega će od 20 časova biti održan koncert Zvonka Bogdana i od 23 časa koncert „Bande drvene”.

Posetioci će u subotu, 13. avgusta, imati na raspolaganju bogatu gastronomsku ponudu monoštorskih specijaliteta, a na štandovima će moći da kupe domaće proizvode i proizvode starih zanata.

U Centru građanskih aktivnosti i Domu kulture u 10 časova biće održane ekološke radionice za decu: Čepom do osmeha, Habiprot, „Šumski duhovi“, „Deco, upoznajte se sa zanimanjem policajca“ i radionice i pokazne vežbe iz pružanja prve pomoći Crvenog krsta Sombor i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bački Monoštor.

Bački Monoštor: „Bodrog Fest“ od 12. do 14. avgusta 2

Biće priređeno i nekoliko izložbi fotografija i slika na platnu kao i Međunarodni turnir u krosmintonu „Sombor Haxagon“, na fudbalskom stadionu, od 10 do 16 časova.

Program klasične muzike počinje u 16 časova u crkvi Svetog Petra i Pavla, a nastupiće Sonja Šarić, sopran, ŽPS „Kraljice Bodroga“ Bački Monoštor, MH Somborskog pevačkog društva Sombor, SKUD „Đurđevak“ Kljajićevo i Crkveni hor „Sveta Cecilija“ Bezdan.

Svečano otvaranje festivala je na centralnoj bini u 12 časova, a nakon pozdravne reči gradonačelnika sledi defile jahača i fijakera – „Bodroška fijakerijada“ te nastupi KUD Apatinske mažoretkinje Apatin, Mali monoštorski tamburaši, Recitali pesama Ivana Pašića, Dečja grupa KUDH „Bodrog“ Bački Monoštor, KUD „Petefi Šandor“ Bezdan – „Čarobni štapić“.

Od 18 časova najavljen je kulturno-umetnički program gde će nastupiti ŽPS „Kraljice Bodroga“ Bački Monoštor, GKUD „Ravangrad“ Sombor, SKUD „Đurđevak“ Kljajićevo, OKUD „Ivo Lola Ribar“ Sonta, Ženska pevačka grupa „Varošanke“ (GKUD „Ravangrad“), GKUD „Sombor“ Sombor, Udruženje Roma Apatin „Zlatno sunce“.

Koncert benda „Lexington“ najavljen je u subotu, u 21 čas, a nakon njih od 23 časa sviraće „Trilogy“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari