BAS: Cilj je pronalaženje prostora za rad umetnika nakon zatvaranja BIGZ-a 1Skup umetnik ispred zgrade BIGZ Foto: FoNet/Milica Vučković

Uz poruku „Borba za prostore se nastavlja!“ Beogradska alternativna scena BAS poziva sve zainteresovane da se sutra od 15 časova okupe u KC Gradu, gde će biti organizovano druženje i skupština udruženja u cilju pronalaženja prostora za umetnike koji su nekada stvarali u zgradi BIGZ-a.

Naime, pošto su umetnike, muzičare i ostale kulturne radnike pre nekoliko meseci iselili iz nekadašnje štamparije i jedne od najpoznatijih arhitektonskih ostvarenja jugoslovenske moderne – zgrade BIGZ-a, novi prostor u kome bi oni mogli da stvaraju, i nakon više obećanja, nije pronađen.

BIGZ je okupljao gotovo celokupnu alternativnu kulturnu scenu grada, pa je zarad očuvanja te baštine, umetnicima neophodan adekvatan prostor, u kome bi nastavili da stvaraju.

BAS: Cilj je pronalaženje prostora za rad umetnika nakon zatvaranja BIGZ-a 2
Foto: Promo

– Upoznaćemo se, družiti i diskutovati zajedno o misiji, viziji, idejama i ciljevima udruženja, kao i o svemu što je do sada urađeno, ali i planovima za dalje. Naš primarni cilj je pronalaženje prostora za rad i stvaranje umetnika nakon zatvaranja BIGZ-a, ali i okupljenje gradske kulturne i umetničke scene u cilju delovanja ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, o čemu će takođe biti reči – kazali su organizatori povodom sutrašnjeg događaja.

Njihova je želja da pod okriljem udruženja okupe što veći broj umetnika, radnika u kulturi, kao i ljubitelja kulture i umetnosti, kako bi se zajedno i organizovano izborili za prostor i mesto za sve, a u kojem će alternativna kultura i umetnost moći da nastave da postoje i da se razvijaju.

– Svi zainteresovani će na samom događaju moći da se učlane u udruženje “Beogradska alternativna scena” i na taj način ostvare pravo učešća na skupštini – kazali su organizatori i poručili: „Vidimo se!“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari